HV Grol 1 start seizoen met overwinning op Olympia 2

Handbal

GROENLO - De dames van HV Grol zijn de competitie in de eerste klasse begonnen met een thuiswedstrijd tegen Olympia uit Hengelo Overijssel. Een nieuwe uitdaging voor de dames. Een uitdaging die goed uitpakte

Olympia stond halverwege de eerste helft op een 4-6 voorsprong. Hierna gooide HV Grol de schroom van zich af en kreeg het verdedigend steeds meer grip op het aanvalsspel van de tegenstander. Vanaf een uitstekende Pascalle op doel werd snel de aanval opgezocht en met snelle breaks kwam HV Grol langszij, 6-6, en voorbij de tegenstander. Ruststand 9-6.
In de tweede helft werden de eerste twee aanvallen door de Grolse dames in een doelpunt omgezet: 11-6. Ondanks dat Olympia nog even terugkrabbelde tot 12-10, liet HV Grol het niet verder komen, vol geloof in eigen kunnen werd de voorsprong weer vergroot naar 15-10. Een mooie voorsprong, maar de wedstrijd bleek nog niet zomaar gespeeld. In de laatste fase ging Olympia voor een laatste kans, in een fase waarin het bij HV Grol iets minder ging; de gasten kwamen terug tot 15-13. In de slotfase waren de Grolse dames echter weer wakker en roken ze de overwinning, met twee goed uitgespeelde aanvallen werd twee keer gescoord en zodoende een verdiende en belangrijke overwinning behaald: 17-13. Een uitstekend begin van de competitie derhalve, met twee punten in de pocket.

De doelpunten bij HV Grol werden gemaakt door: Jitske Schuurmans en Inge Klein Gunnewiek met beiden vier, Laura Stortelder drie, Marijn Klein Gunnewiek en Merle ter Bogt beiden twee en Margo Porskamp en Anouk Nienhuis beiden een.

Volgende week zaterdag gaan de dames van HV Grol naar Losser om te spelen tegen Combinatie, een degradant uit de hoofdklasse.