Foto: District East Events
Foto: District East Events

Oude Calixtus Tiroler Bierstube voor 'Oktoberfest Groenlo'

GROENLO - Het organiseren zit ze in het bloed en ze houden van gezelligheid en een feestje op zijn tijd. Jeroen Koster en Niek Lansink van District East events. Na enkele edities Magic en Spraakwater nu ook een heus Oktoberfest, op zaterdag 27 oktober, in de Oude Calixtuskerk aan de Markt in Groenlo.

Door Henri Walterbos

"We willen graag een laagdrempelige evenement organiseren. We wilden in Groenlo graag een Oktoberfest organiseren omdat we dat nog niet hebben hier. We gaan dat meteen goed aanpakken met lange biertafels, Tiroler muziek, een beetje après ski erbij en glazen pullen van Grolsch." Voor de Tiroler noot zorgt de Oostenrijkse hitmachine Original Stimmungsmacher. Met hun 100% Original Stimmung garantie altijd één groot feest! Tussen de drie sets van een uur FeestDJ Jeroen.

"Het belangrijkste bij een Tiroler feest is gezelligheid en de ruimte mooi aankleden. Daar wordt allemaal in voorzien. We zijn naar diverse Oktoberfesten geweest om rond te kijken, en omdat we ervan houden natuurlijk," lacht Niek. "Lederhose aan en hoppa, al is verkleed niet verplicht, natuurlijk zouden we dat wel fantastisch vinden."

Lange tafels
Om de optimale Oktoberfest-sfeer te creëren, worden voor in de zaal lange tafels geplaatst, achter in de zaal worden 'stimmungs' biertafels geplaatst, in de vorm van biervaten, om aan te staan. Zitplaatsen aan de lange tafels zijn stoelen, zodat eenieder comfortabel kan zitten en van en op zijn plaats kan komen. "We vinden service belangrijk. De pullen worden ook aan tafel geserveerd. Wijn en andere drankjes kunnen aan de bar gehaald worden. Er kan tussendoor ook gezellig gepraat worden." De catering wordt verzorgd door de Timp. De normale snacks, bitterballen, maar ook de Bratwurst curry ontbreekt niet. Oktoberfest Groenlo begint om 19.00 uur en er kan gefeest worden tot 01.00 uur in de Oude Calituskerk. De avond is 18+. Kaarten kosten 10 euro ex service fee (aan de deur 15 euro). De kaarten zijn online te koop via www.district-east.nl.

Meer info: Facebook Oktoberfest Groenlo.