Foto: PR
Foto: PR Foto:

Bijen zoeken imkers

OOST GELRE - Tachtig procent van de productie van ons voedsel is direct of indirect afhankelijk van het werk van bijen. De bij speelt een belangrijke rol bij natuurbehoud, de land- en tuinbouweconomie. Daarbij is het houden van bijen een mooi en nuttig vak waar je ook nog eens een boeiende hobby aan hebt. De afdelingen Lichtenvoorde en Groenlo van Imkers Nederland starten daarom eind februari met een basiscursus van 12 lessen.

Bijenteelt als beroep komt in ons land voor bij zaadteeltbedrijven en enkele particulieren maar is ook zeker een zeer nuttige en nodige hobby. Door het houden van bijen levert de imker een belangrijke bijdrage aan natuurbehoud waardoor flora en fauna in stand kunnen blijven. Door goed beheer van bijenvolken en het in stand houden en verbeteren van biotopen willen de imkers de honingbijen en ook andere insecten de mogelijkheid bieden om goed te floreren.

De imkerij in Nederland kampt met een toenemende vergrijzing en is daarom actief op zoek naar nieuwe mensen die bijen willen houden als vrije tijdsbesteding. De afdelingen Groenlo en Lichtenvoorde verwelkomen daarom graag nieuwe leden. Zelf geen geschikte locatie om bijen te houden? Dat hoeft geen probleem te zijn. De afdeling Lichtenvoorde beschikt over een verenigingsstal 'de Beezenmoat' in het Wentholtpark waar beginnende leden terecht kunnen.

De cursus bestaat uit 12 lessen en start bij voldoende deelname eind februari. Opgeven en meer informatie via www.imkersoostgelre of stuur een mail naar Jos Schut jschut49@gmail.com of naar Rinie ten Have rinietenhave@hotmail.com. Aan de cursus zijn kosten verbonden.