Vlnr: Javier Castilla Martin (conrector onderbouw Groenlo) Lieveke Brücker (conrector onderbouw Lichtenvoorde) Sandy Liptiay (zorgcoördinator) Iris Wijnands (beleidsambtenaar) Marco te Nijenhuis (Mazzel). Foto: Mazzel
Vlnr: Javier Castilla Martin (conrector onderbouw Groenlo) Lieveke Brücker (conrector onderbouw Lichtenvoorde) Sandy Liptiay (zorgcoördinator) Iris Wijnands (beleidsambtenaar) Marco te Nijenhuis (Mazzel). Foto: Mazzel Foto:

'Opvoeden is samenspel'

OOST GELRE - De maand oktober is de maand van de opvoeding met dit jaar als thema 'Opvoeden is samenspel'. Scholengemeenschap Marianum, gemeente Oost Gelre en jongerenwerk Mazzel trekken in dat kader al een aantal jaren samen op om universele preventie op een structurele manier vorm te geven.

Door Henri Walterbos

"De jeugd en hun ouders is wat deze organisaties met elkaar verbindt," vertelt Marco te Nijenhuis van Mazzel. "De samenwerking vindt zijn oorsprong in het preventieoverleg dat plaatsvindt binnen het Marianum. Daar is het idee ontstaan de leefwerelden van jongeren meer te verbinden zodat er een afgewogen, deels preventief, aanbod gedaan kan worden, en om sneller te kunnen anticiperen op ontwikkelingen en trends. Daarin zit de kracht van de samenwerking. De visie van het Marianum is extern gericht en wethouder Jos Hoenderboom stimuleert deze structurele aanpak van harte." Lees verder op pagina 11.