Heinsman, Mentink en Oosterholt gepassioneerd maar ook kritisch

Vervolg van pagina 3

Oosterholt: "Ondanks dat er door ons reeds vele malen gewag van is gemaakt, staan tientallen bomen veel te dicht aan de gracht. Dit zorgt voor gigantisch grote nadelen, noem het maar ingrijpende schade aan de gracht zelf. Vergelijk het met een prachtige voetbalaccommodatie, waarbij het ontbeert aan een bespeelbaar veld."

Heinsman: "Verwaarloosde situatie van beschoeiing en aangrenzende groenvoorzieningen? Ik kan er een boek over schrijven. Neem hiervoor de voor ons liggende steiger voor gehandicapte vissers als voorbeeld. Met daarop het verbodsbordje met de tekst dat er niet meer gevist mag worden omdat het gevaar op instorten te groot is. Toch niet te filmen. Ik stoor mij echt mateloos aan het slechte onderhoud van de beschoeiing en de aangrenzende groen- en andere voorzieningen."

Fonteinen en bruggen
Ten slotte hebben de drie (ex-)bestuursleden van de GHV nog een tweetal, gezamenlijke wensen. Allereerst vinden zij dat de fonteinen weer terug moeten keren in de gracht. In koor verbazen Oosterholt, Heinsman en Mentink zich er in hoge mate over dat deze niet zouden passen in het vestingstadbeleid en daarom verwijderd zijn. "Degenen die daarin beslissingsbevoegdheid hebben, moeten eerst eens een kijkje gaan nemen in alle overige vestingsteden in dit land, waar dergelijke fonteinen een lust voor het oog zijn. Bovendien zorgen de fonteinen er tevens voor dat de kwaliteit van het grachtwater een positieve injectie krijgt." Daarnaast wil men graag dat de bruggen, mede in het kader van het Programma Stad Groenlo, een hogere prioriteit krijgen. "Wij beseffen terdege dat het financieel gezien niet allemaal tegelijkertijd mogelijk is, maar na de brug in de Winterswijkseweg is de brug in de Ruurloseweg toch echt aan vervanging toe."