Eerste bridgecompetitieronde DSB zit erop

GROENLO - Dinsdag 4 september jongstleden startte het bridgeseizoen 2018-2019 in De Mattelier in Groenlo. Inmiddels zit de eerste competitieronde er alweer op. Zowel in de A-lijn als in de B-lijn bleef de spanning tot de laatste speelavond bewaard, de verschillen waren zeer klein.

Op de laatste avond speelde het paar Henk Dekker en Michaël Daniel zich naar de eerste plaats in de A-lijn. Op die avond scoorden ze het hoge percentage van 64,17%. Daarmee kwamen ze op een gemiddelde van 55,92%. Voldoende dus voor de eerste plek. Het paar Annie Ribbers en Fons Avezaat werd goede tweede. Ze scoorden 54,66%. Met een zeer klein verschil van slechts 0,06% werd het paar Marianne Spijker en Leo van Dijk derde. Ze scoorden 54,60%.
Ook in de B-lijn waren de verschillen niet erg groot. Op de eerste plaats eindigde hier het paar Rees en Piet Hopmans. Zij haalden 54,17%. Ankie Koopmans en Gerard Bosman werden tweede met 53,21%. Ze bleven het paar Gré Poll en Annie Schuurmans net voor. Het verschil was slechts 0,09%. Poll en Schuurmans scoorden 53,12%. Deze drie paren promoveren naar de A-lijn.
In de C-lijn werd het paar Iris Geurink en Joop Spekschoor eerste met 58,77%. Een heel goed resultaat, gezien het feit dat dit paar voor het eerst in deze samenstelling aan de competitie deelneemt. Ze hadden een redelijk ruime voorsprong van 1,23% op de nummer twee: het paar Annie Daniël en Riet Rotink met 57,58%. Met 56,82% werd het paar Wilma Gockel en Riky Hoffman goede derde. Deze drie paren promoveren naar de B-lijn.