Prins Joost en adjudant Menno, november 2017. Foto: PR
Prins Joost en adjudant Menno, november 2017. Foto: PR

'Rook tot ver buiten Beltrum'

Buutavonden en hooghedenwissel in Beltrum

BELTRUM - Deze hint vertelt iets over wie er de vijftigste prins van De Belhamels zal worden. Inmiddels heeft het komende prinsenpaar ook de volgende hints de wereld in gebracht: "Ze zijn gesignaleerd op de kermis, en zijn niet vies van een drankje", "ze zijn beide messscherp" en "ze zijn beide van de tijd, altijd". Het nieuwe prinsenpaar en ook carnavalsvereniging De Belhamels zijn er klaar voor. Voor de nieuwe hoogheden maar ook voor de komende buutavonden.

"Het lijkt wel of het niveau elk jaar weer stijgt", aldus Marcel Baks, een van de drijvende krachten achter de succesvolle buutavonden van de Beltrumse carnavalsclub. "De zaterdagavond was dan ook binnen veertien minuten uitgekocht. Dat zegt genoeg." Voor de vrijdagavond zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Op vrijdagavond 2 november maken Bas de Stofjas, die al meer dertig jaar in de Beltrumse ton staat, Mathilde Geerds, Joost en Martijn, en Ernest Beuving hun opwachting. Aan het eind van de avond zal het huidige prinsenpaar, prins Joost en zijn adjudant Menno, op ludieke wijze worden 'afgevoerd'.
Op zaterdagavond 3 november is er de onthulling van het nieuwe prinsenpaar.

Locatie van beide avonden is Spilman te Beltrum, oftewel de residentie Belhamelshoes.