Duurzaam Beltrum. Foto: PR
Duurzaam Beltrum. Foto: PR

Duurzaam Beltrum maakt werk van tweede project

'De jaaropbrengst van het eerste jaar zat ruim tien procent hoger dan verwacht'

BELTRUM - Na een succesvol eerste project werkt Stichting Duurzaam Beltrum momenteel aan een tweede project. Enkele weken geleden was de eerste jaarvergadering voor de leden van het eerste project van Energiecoöperatie 'de ZONders'. De aangesloten leden blijken nog steeds enthousiast over het project. Reden te meer voor de stichting om zich in te zetten voor een tweede project.

Tevreden
Het eerste project telt ruim vijftig deelnemers met in totaal ruim 750 zonnepanelen, iets dat Stichting Duurzaam Beltrum tevreden stelt. "De jaaropbrengst van het eerste jaar zat ruim tien procent hoger dan verwacht; een goed begin,'' laat Patrick Ballast van Stichting Duurzaam Beltrum weten. "In het voorjaar zijn we gestart met het peilen van de interesse voor een tweede project," gaat Arjen Heutinck verder, op zijn beurt weer aangevuld door Sjaak Klein Gunnewiek. "Inmiddels hebben zich hier al ruim dertig gegadigden voor gemeld. Het gaat hierbij om ruim 250 panelen. We zijn echter overtuigd dat er nog meer bij kan, met name omdat ook andere projecten in de regio zoals het derde project van zonnig Zieuwent in Mariënvelde snel vol zaten. In Beltrum hebben ze de kans om dit jaar nog in te stappen. Postcodes rondom Beltrum mogen namelijk ook bij ons mee doen. We hebben enkele opties qua daken, afhankelijk van de definitieve aanmeldingen maken we hierin de keuze."

Voordelen
De Beltrummers zijn enthousiast over de voordelen van het project. "Dit soort projecten zijn met een terugverdientijd van zes tot acht jaar goed voor de eigen portemonnee. Daarnaast houden we het geld in de regio en gaat het niet naar de energiegiganten in het westen des lands of het buitenland," stelt Arjen Heutinck. Duurzaam Beltrum wil uiterlijk 1 december definitief zicht hebben op het aantal aanmeldingen. Daarna gaat men verder in gesprek met de dakeigenaren. In het voorjaar, uiterlijk zomer 2019, moet het project volledig afgerond zijn. Geïnteresseerden zijn welkom tijdens Woon-energie café op 6 november om 19.30 uur in het Kulturhus in Beltrum. Vrijblijvend aanmelden kan tot 1 december via info@duurzaambeltrum.nl of www.duurzaambeltrum.nl.