ZSOM tv-programma week 44

GROENLO - Ook in week 44 wordt het tv-programma van ZSOM op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg te Groenlo.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actuele regionale zaken.

Oude beuk geruimd
Op zaterdag 20 oktober werd bij de parochiekerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Beltrum de circa 150 jarige beuk geruimd. Op de vroege morgen stond er groot materiaal om de monumentale boom van zijn takken te ontdoen. Hierna werd de naakte stam ingezaagd en omgeduwd. Intussen was de versnipperaar aangekomen. Deze verslond de takken - veelal met afmetingen van een doorsneeboom - niet direct als luciferhoutjes, maar toch redelijk gemakkelijk. De stam werd aan stukken gezaagd en op de vrachtwagen geladen. De stukken worden bij het bedrijf versnipperd in een nog krachtiger shredder (versnipperaar) dan de mobiele. Het plan is om met de Boomplantdag komend voorjaar een circa twintigjarige vervanger te plaatsen.

ZSOM Regiojournaal
Terug naar het nieuws en actualiteiten uit de regio.

Slag om Grolle, de veldslag
Op 23, 24 en 25 oktober 2015 vond de Slag om Grolle plaats. De vestingstad ging terug ging naar 1627. De ZSOM heeft een reportage gemaakt, niet alleen van deze drie dagen maar ook van alle voorbereidingen voor dit weekend. Deze week kunnen de kijkers van ZSOM kijken naar de veldslag.

www.zsom.nl
Op de website van de ZSOM staan verschillende reportages en het weekjournaal.