Komend weekend de FF van de VSVG S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes
Komend weekend de FF van de VSVG S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes

VSVG helemaal klaar voor Najaars Fancy Fair 2018

Ook de jongste jeugd mag aan het traditionele evenement proeven

Door Theo Huijskes

GROENLO - De blauwe aankondigingsdoeken op en rond het sportpark Den Elshof in Groenlo zeggen in dit verband voldoende. Het aanstaande weekend, en dan met name zaterdag 3 en zondag 4 november, staat bij de sportvereniging Grol weer helemaal in het teken van de Najaars Fancy Fair van de VSVG (Vrienden van de sportvereniging Grol). Deze binnen de voetbalclub Grol niet meer weg te denken geleding zorgt niet alleen in het najaar maar ook in het voorjaar voor een grootscheepse fancy fair, die door de jaren heen een grote mate van populariteit heeft opgebouwd.

Naast het feit dat we hier van doen hebben met een door de leden op alle manieren omarmd festijn, komen de hierbij te genereren inkomsten ook nog eens helemaal ten goede van de club.
Het komende weekend wil de VSVG met name inhaken op de reeds dit jaar plaatsgevonden hebbende jubileumactiviteiten in het kader van het 100-jarig bestaan van 'de Grol'. Dit laatste bestaat vooral uit het plan om ook de jongste jeugd van de vereniging eens de sfeer van een echte Fancy Fair te laten proeven. De Groljeugd zal via de (bege)leiding worden uitgenodigd om op de zaterdagmorgen alsmede de vroege zaterdagmiddag mee te spelen in enkele gratis ronden met het Rad van Fortuin en het populaire Flitslicht. Daarnaast krijgen deze leden een drankje aangeboden alsmede een leuke traktatie. Natuurlijk zijn er daarbij tevens enkele fraaie prijzen te winnen. "Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!", aldus het bestuur van de VSVG, dat al sedert 1989 actief is voor de sportvereniging Grol en sedert de oprichting al ruim 120 duizend euro aan de club heeft geschonken om voor diverse, passende doeleinden aan te wenden.
Daarnaast wordt er zaterdag in de namiddag een start gemaakt met het echte werk om op die manier ook de zaterdagteams in de gelegenheid te stellen om mee te spelen. Zoals bekend werd vorig jaar bij wijze van proef reeds op de vrijdagavond op bescheiden wijze proefgedraaid. Omdat dit al direct een succes bleek, wordt deze proef aanstaande vrijdagavond nog eens herhaald.
Zondag wordt er rond het middaguur traditiegetrouw begonnen met het clublied van de VSVG.
's Middags wordt de belangrijke competitiewedstrijd Grol 1 tegen Pax 1 uit Hengelo Gld. gespeeld. Zowel vóór, in de rust als na deze wedstrijd hoopt de VSVG dat de Grolsupporters alsmede alle overige belangstellenden weer massaal zullen bijdragen aan een geslaagd evenement met talrijke te winnen luxe prijzen en met vanzelfsprekend zoals telkenmale 'Super Sunday' als hoofdgerecht.