De jeugdspringers van Rap en Snel. Foto: PR
De jeugdspringers van Rap en Snel. Foto: PR

Jeugdspringers Rap en Snel in actie in Steenwijk

GROENLO - Nadat de week ervoor de junioren van Rap en Snel hun sprongen mochten tonen aan de jury, was het afgelopen zaterdag 27 oktober tijd voor de jeugdspringers. Jongens en meiden geboren in 2006 (exclusief uitzonderingen) of later mochten deelnemen in Steenwijk. Rap en Snel heeft een team gevormd uit de twee jeugdgroepen. Uitkomende in D hebben ze hun beste beentje voorgezet. Het team heeft door de twee verschillende lesgroepen helaas nooit in zijn geheel samen kunnen trainen. Echter, ze hebben zich in een (te) sterk deelnemersveld van achttien andere teams goed staande gehouden.

De springers deden op vier onderdelen mee. Het onderdeel minitrampoline-kast ging uitslag-technisch het beste. Doordat de springers deels verplichte oefenstof hadden, werden er punten afgetrokken voor de sprongen die ze niet volgens het boekje deden. Een lastig onderdeel op dit toestel was het 'overspreiden over de lengte van de kast'. Het is vele malen geoefend en geprobeerd, iedereen heeft vorderingen op dit onderdeel gemaakt. Sake heeft na de individuele wedstrijden van afgelopen seizoen revanche genomen op het onderdeel 'wenden', bij minitrampoline heeft hij deze 'stick-it' uitgevoerd.
Op minitrampoline-kast heeft het team een negende plaats behaald.

Op plankoline-kast is er hard geoefend op het overspreiden. Na dit onderdeel waren er veel trotse gezichten zichtbaar. Silver en Lot straalden van oor tot oor. Helaas zijn er meerdere fouten in de verplichte oefenstof gemaakt waardoor ze op een dertiende in plaats van een zesde plaats zijn geƫindigd.

Het derde onderdeel, minitrampoline, ging goed, veel hurksalto's vlogen voorbij. Jill en Keala twijfelden tijdens de trainingen of ze het moesten doen. Gelukkig hebben ze het gedaan en is het is gelukt. Het leerpuntje op dit toestel is voor sommige springers het verschil tussen 'spreidsprong' en 'spreidhoeksprong'. Hierdoor zijn ze op een zeventiende plek geƫindigd, anders waren ze negende geworden. Als laatste zijn er mooie sprongen op airtrack te zien geweest. Knap van dit team is dat er weinig samenstellingsfouten gemaakt zijn. Het algehele niveau lag erg hoog, waardoor het team genoegen moest nemen met een zestiende plaats. Teus heeft een mooie hoge en kleine hurksalto laten zien en Esmee een goede arabier-flikflak.

De volgende wedstrijd is in microteamvorm (3-5 springers) op zaterdag 26 januari.