Terecht verlies voor Erix

LIEVELDE - Erix heeft een nederlaag geleden tegen Sp. Overdinkel. Het werd 3-0 voor de Tukkers in een voetbalwedstrijd waarin voor Erix voornamelijk in de eerste helft mogelijkheden lagen.

Erix moest aantreden tegen een club waar het in haar lange historie nog nooit tegen gespeeld heeft, namelijk Sp. Overdinkel. Een dorp ten noordoosten van Enschede vallend onder de gemeente Losser. Erix kwam al in de tweede minuut op achterstand doordat een hoge voorzet niet goed werd weggewerkt. Het Lieveldse team had in de eerste helft het initiatief maar moest alert blijven op de omschakelmomenten van Sp. Overdinkel. Op slag van rust voorkwam Erix-doelman Tim Klein Tank een 2-0 achterstand door een vrije trap over het doel te tikken. De ruststand was 1-0 voor Sp. Overdinkel. In de 56ste minuut viel de 2-0. Bij een cornerbal was de Erix-defensie niet alert genoeg en de bal werd door een aanvaller van Sp. Overdinkel van dichtbij hard en hoog binnengeschoten. In de 78ste minuut viel de definitieve beslissing in de wedstrijd. Een goede combinatie door het centrum van de Erix-defensie waarbij de kleine en rappe aanvaller van Sp. Overdinkel alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank verscheen. Die werd verschalkt met een fraaie lob en de wedstrijd was hiermee definitief beslist. 3-0.
Door deze nederlaag is Erix afgezakt naar de onderste regionen in de 4e klasse B.