Geestelijk concert InCantata

ZWILLBROCK - Op zondag 4 november geeft het vrouwen-vocaalensemble InCantata uit Kleef een geestelijke serenade in de barokkerk Zwillbrock.

Incantata betekent letterlijk 'betoverd', maar inhoudelijk ook 'in het lied'. De acht zangeressen zijn sinds 2014 langs de Nederrijn onderweg om de toehoorders met hun stemmen te betoveren. De klank van de stemmen van de geschoolde zangeressen en solisten vermengt zich met die van ervaren koorzangeressen die naast InCantata in andere gemengde koren en kamerkoren actief zijn. Er is geen dirigent, tijdens de repetities wordt de muziek gemeenschappelijk vormgegeven.
In de barokkerk Zwillbrock zingt InCantata meerstemmige originele werken en bewerkingen voor vrouwenkoor van onder andere Joseph Haydn, Felix Mendelssohn Bartholdy, Josef Gabriel Rheinberger en Gabriel Fauré, zowel a capella als ook met orgel- en pianobegeleiding. Bovendien worden solo-aria's van Homilius en Händel ten gehore gebracht. Sopraan en mezzosopraan worden afwisselend door Karin Schulte, Sylvie Hammer, Birgit Welsing, Franziska Dieckmann en Kerstin Jansen-Verhoeven gezongen; Britta Willikonsky, Gisela Peters en Angela Rosenthal zingen alt.
Het ensemble wordt begeleid door de organist Thomas Janßen die ook twee solowerken op het barokorgel zal spelen. Thomas Janßen is schoolmusicus in Goch. Hij is een veelgevraagd koorleider en kerkmusicus. Hij heeft InCantata al bij verschillende andere projecten begeleid.

Het concert begint op de gebruikelijke tijd van 16.30 uur. De entree is gratis, bij de uitgang wordt om een vrijwillige gift verzocht.


www.incantata.eu