'Muziek Maak Je Samen'

GROENLO - Muziekvereniging Groenlo organiseert opnieuw de cursus 'Muziek Maak Je Samen'. Deze cursus is speciaal bedoeld voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool.

Muziek maken is leuk, samen muziek maken is ontzettend leuk. Niet alleen leuk maar ook goed voor de ontwikkeling van allerlei vaardigheden. Tijdens de lessen van Muziek Maak Je Samen ligt de nadruk op blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. Deze instrumenten komen uitgebreid aan bod en leden van het orkest vertellen hoe ze werken en klinken en er is ruim de tijd om de instrumenten uit te proberen. Daarnaast worden ook de beginselen van noten lezen, ritmes klappen en blokfluit spelen aangeleerd. De afsluiting van de cursus is een mini-concert waarbij de deelnemers laten zien en horen wat ze allemaal geleerd hebben. De kinderen krijgen dan ook allemaal een certificaat.
Ook de komende lessen worden gegeven door Bas Konings, die al een aantal jaren dirigent is van de twee jeugdorkesten van de muziekvereniging (Eigenwijs en de MuziekFabriek). Kinderen die zich opgeven voor Muziek Maak Je Samen en die daarna doorgaan met muziekles, kunnen uiteindelijk ook in deze jeugdorkesten gaan spelen.
De lessen worden gegeven op de donderdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur. De start is op donderdag 10 januari 2019 in de De Mattelier, aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo. De kosten voor de twaalf lessen van een uur zijn 89 euro per cursist.

Ouders/verzorgers kunnen hun kinderen opgeven door een mail te sturen naar jeugd@muziekvereniginggroenlo.nl. Graag leeftijd, adres, en 06-nummer vermelden in de e-mail.