Gerard Simons (met links echtgenote Marian en rechts medewerkster Willeke) sluit op 31 december de deuren van zijn juwelierszaak. Foto: Kyra Broshuis
Gerard Simons (met links echtgenote Marian en rechts medewerkster Willeke) sluit op 31 december de deuren van zijn juwelierszaak. Foto: Kyra Broshuis

Juwelier Simons verdwijnt na 40 jaar

GROENLO - Groenlo raakt een echte speciaalzaak kwijt. Juwelier Simons, sinds veertig gevestigd aan de Mattelierstraat 7, sluit op 31 december de deuren. Gerard Simons is inmiddels 65 jaar en vindt het mooi geweest.

Door Kyra Broshuis

Tijd voor wat anders
“Ik heb mijn vrouw in januari beloofd dat ik dit jaar zou stoppen. Ik heb het nog zo lang mogelijk gerekt maar eind december is het echt afgelopen. Na veertig jaar met ontzettend veel plezier hier gewerkt te hebben, is het tijd voor wat anders. Ik voel me goed, heb dankzij de wenteltrap in de zaak een uitstekende conditie en wil graag met mijn vrouw, onze kinderen en kleinkinderen genieten van mijn vrije tijd”, vertelt Simons. Hoewel hij geen geboren en getogen Grollenaar is, voelt hij zich helemaal thuis in de stad. “Ik ben geboren in Steenwijk, daarna verhuisd naar Zutphen en vervolgens naar Tilburg en Berkel-Enschot. Het ondernemerschap zit wel een beetje in de familie, mijn moeder had vroeger een klein warenhuis annex buurtwinkel. Later werd het een combinatie met textiel: Simotex.”

Snel ingeburgerd
De mogelijkheid om naar Groenlo te komen diende zich aan toen Simons bij een juwelier in Tilburg werkte. “We hadden een horlogemaker uit Winterswijk. Op een dag werd hij gebeld of hij belangstelling had de zaak van Moormann in Groenlo over te nemen. Dat had ie niet, maar ik wel! Ik ben toen samen met Marian wezen kijken. Ik was blij dat het een katholiek stadje bleek te zijn, puur omdat er dan ook aan carnaval wordt gedaan. Het sprak ons hier direct aan."


Lees verder op pagina 5