Tijdens de Buddy Run kan men de uitdaging met verschillende hindernissen aangaan. Foto: PR
Tijdens de Buddy Run kan men de uitdaging met verschillende hindernissen aangaan. Foto: PR

Uitdagende hindernissen trotseren voor Batten

Tweede editie Buddy Obstacle Run

WARNSVELD - Jezelf sportief uitdagen in een prachtige omgeving? Op 29 juni 2019 staat de tweede editie van de Buddy Run gepland, en na het enorme succes van de eerste editie in 2018 belooft deze tweede editie nog mooier te worden met nieuwe, gave hindernissen en verrassende (natuur)elementen.

De Buddy Run vindt plaats in een prachtig natuurgebied in de omgeving van Warnsveld waar uitdagende hindernissen oprijzen tussen de bomen en rond het water. Er zullen een drietal parcoursen uitgezet worden van 3, 6 en 9 kilometer, hierdoor is de Buddy Run geschikt voor iedereen van 5 tot 99 jaar en uiteraard ook voor gehandicapte deelnemers die het 3 kilometer lange parcours met hun buddy('s) mogen aanvallen.

Parcours
Het 3 kilometer parcours is bij uitstek een familieparcours, er zijn geen hindernissen in het water (wel mét water), zodat ook mensen zonder zwemdiploma mee kunnen doen. De 6 kilometer is toegankelijk voor iedereen met een zwemdiploma vanaf 10 jaar en het 9 kilometer parcours voor iedereen vanaf 14 jaar, uiteraard ook in het bezit van een zwemdiploma.

Start en finish zijn op het terrein van de Warnsveldse Boys, zodat er gebruik gemaakt kan worden van kleedkamers en horeca. Ook zal er gezorgd worden voor wat muzikale ondersteuning. Publiek is van harte welkom om iedereen aan te moedigen.

Kaarten
Kaarten voor de Buddy Run zijn vanaf nu te koop via de website. Tot eind januari 2019 kan er, zolang de voorraad strekt, gebruik gemaakt worden van de 'Vroege Vogel' korting. Deelnemers kunnen zelf hun starttijd(en) bepalen. Zo gaan om 9.30 en 9.40 uur de competitief ingestelde deelnemers van respectievelijk de 6 en 9 kilometer van start. Vanaf 9.50 uur volgen dan de recreatieve deelnemers op deze afstanden. Vanaf 11.50 uur gaat de 3 kilometer van start waarbij er drie tijdvakken zijn voor de gehandicapte deelnemers. Let op: vol = vol. Wees er dus snel bij om van deze korting én starten op de door jou gewenste starttijd te profiteren.

Stofwisselingsziekte Batten
Daarnaast staat het evenement in teken van de ziekte Batten. Batten is een slopende stofwisselingsziekte bij kinderen die zich meestal openbaart tussen het vijfde en achtste levensjaar. Kinderen met deze ziekte zullen gemiddeld tussen hun 15de en 25ste levensjaar komen te overlijden. Op dit moment is er voor deze ziekte nog geen enkele vorm van behandeling beschikbaar. Deelnemers kunnen zich via de sponsormodule op de website laten sponsoren om zo extra gelden op te halen voor bestrijding van de ziekte Batten.

Meer info
Voor meer informatie over het evenement, ga naar de website.


www.buddyrun.nl