Volckmar Kroes, bezig met vullen van flesjes in zijn likeurstokerij Het Laatste Woord. Foto: Ron Rensink
Volckmar Kroes, bezig met vullen van flesjes in zijn likeurstokerij Het Laatste Woord. Foto: Ron Rensink

Volop smakelijke activiteiten bij restaurant De Woord

CORLE - In deze donkere dagen presenteert restaurant De Woord aan de Corleseweg in Winterswijk-Corle een scala aan smakelijke activiteiten, soms ook op smaak gebracht met 'een snufje cultuur'.

Op donderdag 29 november is het tijd voor Whiskey & Bites. In de Wintertuin van De Woord staan vijf verschillende whisky's op de proeftafel met daarbij passende bites, zoals à la minute gerookte zalm bij het kampvuur. Te gast is Inge ten Dolle, eigenaar van slijterij Proef, Beleef en Geniet. de slijterij met het grootste whisky- assortiment van de Achterhoek. Inge geeft tekst en uitleg over de te proeven whisky's. Inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur, eindtijd 22.00 uur. Kosten dertig euro per persoon.

Op zondag 9 december is het Christmas Classic Concert. Dat houdt in: genieten in kerstsfeer van een uitgebreid kerstdiner met een aangename muzikale omlijsting. Het concert wordt verzorgd door Christien Lobeek – dwarsfluit; Theo Overgoor – zang en Peter Westera – piano. Inloop vanaf 16.00 uur met een feestelijk kerstaperitief en een amuse. Vervolgens een drie-gangen-kerstmenu geserveerd, met als afsluiter koffie met kerstlekkers. Kosten 49,95 euro per persoon.
Op woensdag 12 december een wijncafé en kunnen er diverse wijnen worden geproefd. Vinoloog Volckmar Kroes, eigenaar van De Woord, laat diverse wijnen proeven en geeft graag advies over wijn-spijscombinaties. Elk nieuw seizoen kunnen gasten aanschuiven om het nieuwe seizoen te vieren. Zij - maximaal twaalf personen - krijgen een verrassend driegangenmenu voor 21 euro. Op vrijdag 21 december wordt de winter ingeluid; inloop vanaf 18.30 uur, het diner begint om 19.00 uur.

Elke zondag tijdens de Adventsperiode houdt De Woord een Kerstcafé. Dat betekent dat er op de zondagen 2, 9, 16 en 23 december een proeverij is van producten uit de eigen stokerij Het Laatste Woord, van diverse koffies, van kerstthee, taart uit eigen keuken, een wildlunch en andere lekkernijen. Stokerij 'Het Laatste Woord' is op deze dagen geopend voor bezichtiging tussen 14.00 en 15.00 uur; de entree is vrij. Likeurstoker Volckmar Kroes geeft tekst en uitleg, en natuurlijk mag er ook worden geproefd.

Meer informatie en reserveringen via tel. 0543-513135 of via de website.


www.dewoord.nl