Grote opkomst infobijeenkomst

'Beweeg je fit' in De Mattelier

GROENLO - Dat de behoefte aan meer bewegen voor senioren zo groot zou zijn, was bij de beide projectleiders Maria Jans en Jos Porskamp een verrassing. Ongeveer zestig senioren kwamen naar de informatieochtend in De Mattelier en werden geïnformeerd over de mogelijkheden in Groenlo om hun fitheid te verbeteren.

De aanwezigen werden voorgelicht over het belang van bewegen door middel van een videopresentatie van professor Scherder en bewegingsdeskundige Martens-Scheers (van de Nederlandse Sport Federatie). Naar aanleiding van deze informatie gaven de senioren zich massaal op voor de cursus 'Beweeg je fit'.

De groep senioren werd gevraagd om een inbreng te hebben in de onderdelen die gegeven gaan worden. In eerste instantie worden er groepen gemaakt die onder andere de volgende onderdelen gaan volgen: wandelen, fietsen, zwemmen, jeu de boules/boccia, bewegen op muziek, houdingsgymnastiek, en aangepast bewegen voor mensen met een lichamelijke beperking. Andere bewegingsvormen krijgen na de vorming van de groepen in overleg vorm.

De eerste bewegingsbijeenkomst zal in december 2019 plaatsvinden. Hiervan krijgen de deelnemers zo snel mogelijk bericht. Aanmelden kan nog: bij Maria Jans 0544-465407/domingo.maria.jans@kpnmail.nl of bij Jos Porskamp 06-19910691/j.a.m.porskamp@kpnmail.nl.