Na het gedicht wordt nu met foto's het SCC verfraaid. Foto: Achterhoek Nieuws
Na het gedicht wordt nu met foto's het SCC verfraaid. Foto: Achterhoek Nieuws

Fotoactie De Mattelier ter verfraaiing van theaterzaal De Veste

Komt jouw foto op een groot paneel in de theaterzaal?

GROENLO - SCC De Mattelier bestaat inmiddels ruim een jaar. Het centrum begint zich steeds meer te nestelen in Groenlo. Om de band tussen De Mattelier en Groenlo nog verder te verstevigen én om de hoofdzaal te verfraaien, is er een fotoactie gestart rond het thema 'Stad Groenlo'. Iedereen kan daaraan meedoen.

Zaterdag 29 september vierde Het Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier het 1-jarig bestaan. Er is een eind september een passend muurgedicht onthuld aan de zijkant van de monumentale villa en vervolgens is met de vele vrijwilligers van De Mattelier met een hapje en een drankje stilgestaan bij het eerste jaar.
Het afgelopen jaar is er veel gebeurd. De vaste gebruikers hebben hun plek gevonden, veel incidentele activiteiten hebben plaatsgevonden, leuke voorstellingen zijn er geweest en diverse nieuwe organisaties hebben zich gemeld. De inloopvoorzieningen De Stadskamer en het Taalcafé hebben hun waarde al meer dan bewezen. De Mattelier krijgt steeds meer de functie van een centrale ontmoetingsplek voor mensen uit Groenlo en omgeving en dat is ook juist de doelstelling van het multifunctionele gebouw.
De Mattelier heeft echter nog wel een aantal wensen en één daarvan is verfraaiing van theaterzaal de Veste. "De zaal is al prachtig qua kleurstelling en indeling, het geluid is perfect, maar de juiste, gezellige sfeer ontbreekt nog. Verfraaiing van de grote zaal is dan ook een speerpunt voor de komende maanden", aldus directeur Tonnie Zieverink. "Onlangs was er in de Veste een unieke expositie van Louise te Poele uit Lievelde en dat heeft ons geïnspireerd. We willen graag negen grote akoestische panelen op gaan hangen, waarvan vijf in de Veste en vier in de bijzaal de Wheme. Het formaat van het paneel is 125 bij 185 centimeter. Voor de afbeeldingen op die doeken willen wij graag een beroep doen op de inwoners in en om Groenlo. Het is immers een gebouw van en voor mensen uit Groenlo en omgeving. Wij vragen deze inwoners dan ook om mooie, bijzondere foto's aan te leveren met als thema 'Stad Groenlo'. Wij denken aan foto's van monumentale gebouwen, bijzondere locaties, bijzondere tradities en/of evenementen in Groenlo. Er mogen eventueel ook personen op staan, maar dan met goedkeuring van de betreffende mensen op de foto."

Waar dient de foto aan te voldoen:
- Foto dient aangeleverd te worden voor 1 januari 2019 / mailen naar info@demattelier.nl
- Foto bij voorkeur in full colour, maar zwart–wit is eventueel ook mogelijk
- Foto moet 'liggend' zijn (geen staande foto)
- Foto graag aanleveren in een zo hoog mogelijke resolutie.
- Foto bij voorkeur aanleveren als .jpeg
- Foto mag van alle jaargetijden zijn
- Foto dient geschikt te zijn bij alle evenementen in de Veste

De selectie van de negen afbeeldingen wordt gemaakt door een jury van vijf personen (één externe en vier medewerkers van De Mattelier). Het is overigens mogelijk dat het doek na enige tijd gewisseld wordt. De negen uitverkorenen krijgen vanzelfsprekend een uitnodiging voor de onthulling en een vrijkaart voor een voorstelling in De Mattelier in 2019.