Begonnen als aspirant-brandwacht, geëindigd als hoofdbrandwacht

Vervolg van voorpagina

Bennie Brevink
Op 1 september 1988 startte Bennie Brevink (59) als aspirant-brandwacht bij de post Groenlo. Per 1 januari 1991 werd hij bevorderd in de rang brandwacht en per 1 januari 1992 in de rang brandwacht 1e klas. Hij bleef trainingen volgen en was vanaf 1 januari 1993 hoofdbrandwacht. Zijn specialismen waren – en zijn ongetwijfeld nog steeds - voertuigbediener, chauffeur, gaspakdrager, zager en oefenleider.

John Klein Gunnewiek
John Klein Gunnewiek (54) werd op 1 september 1993 werd aangesteld als aspirant-brandwacht bij de post Groenlo. Per 1 januari 1994 volgde bevordering in de rang van brandwacht en in 1995 werd hij bevorderd in de rang brandwacht 1e klasse. Vanaf 1 januari 1997 was de heer Klein Gunnewiek hoofdbrandwacht.

Veiligheidsregio
Zowel Brevink als Klein Gunnewiek zijn na de invoering Nieuwe Wet op de Veiligheidsregio's in dienst gekomen van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland, cluster Brandweer Achterhoek Oost. Dit team is met de posten in Groenlo en Lichtenvoorde actief in de gemeente Oost Gelre, en verzorgt daarnaast de brandweertaken in de gemeenten Aalten, Berkelland en Winterswijk. Beiden bleven trainingen volgen om hun vakkennis en specialismen op peil te houden. Ze waren al die jaren actieve brandweermannen en zijn bij talloze incidenten ingezet.

Noasmeulers
Cor Bleumink, oud-commandant van Groenlo, maakte van de gelegenheid gebruik om de vertrekkende brandweerlieden warm te maken voor de Noasmeulers, de club van Grolse oud-brandweerlieden.