Prins Ivo (rechts) en adjudant Mark. Foto: Theo Huijskes
Prins Ivo (rechts) en adjudant Mark. Foto: Theo Huijskes

Ivo Thuinte en Mark Mink nieuwe carnavalsleiders van De Knunnekes

GROENLO - Zij zien zichzelf als jonge honden, vrienden vanaf de basisschool, meer dan enthousiaste maatjes die bijzonder hongerig dan wel levenslustig zijn. Midden in het leven staande dertigers, die naast het zijn van ondernemers de gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan. Anders gezegd er verschrikkelijk veel zin in hebben om als respectievelijk stadsprins en stadsadjudant tijdens de campagne 2018-2019 de Grolse carnavalsmeute te mogen aanvoeren. Wij hebben het hier over prins Ivo I (Thuinte) en adjudant Mark (Mink), zijnde het 56ste prinsenpaar van de Grolse carnavalsvereniging De Knunnekes. Onder het motto 'Gas d'r op!', werden beide rasechte carnavalisten zaterdagavond 1 december in een bomvol en tegelijkertijd kolkend carnavalshoes City Lido onthuld.

Door Theo Huijskes

In verband met het plotselinge overlijden van Raad van Elf-lid Patrick Tilley en voormalig stadsprins Willie Oostendorp (1992) vond het prinsenbal ruim twee weken later plaats dan gepland. In het verlengde van deze droevige omstandigheden werd er aan het begin van de avond aan de beide overleden Knunnekes-carnavalisten een In Memoriam gewijd met een daverend applaus ter afsluiting. Daaraan voorafgaande voerde president Maarten Kooiker het woord. De 'tien' leden van de Raad van Elf stonden daarbij op één lijn met hun steek in de hand. Het licht van een witte lamp zorgde voor de symbolische aanwezigheid van het elfde, niet meer in hun midden zijnde maatje Patrick Tilley.


Lees verder op pagina 5

De nieuwe onderscheiding. Ontwerp: CV De Knunnekes
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes
Zittend prins Ivo I en staand adjudant Mark van CV De Knunnekes tijdens de carnavalscampagne 2018-2019. Foto: PR CV De Knunnekes
Foto: Theo Huijskes