De collectie boeken is enorm uitgebreid. Foto: PR
De collectie boeken is enorm uitgebreid. Foto: PR

Boeken- en platenbeurs
Antoniushove

LICHTENVOORDE - Zondag 9 december kan iedereen bij Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde terecht op de boeken- en platenbeurs, georganiseerd door de Stichting Vrienden van Antoniushove. Ook kerststukjes zijn er die dag te koop.

De collectie aangeboden boeken is erg groot, van kinderboek tot thriller, van roman tot kookboek. Ook de collectie platen en cd's mag er zijn. De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan de bewoners van Antoniushove.
Dit jaar heeft Vrienden Van Antoniushove diverse zaken gerealiseerd; er werd bijna 25.000 euro besteed. Zo is de aankleding van het balkon van de woongroepen op de Patronaatshof gerealiseerd, kreeg het Klinkerhofje een biljart en werd het terras aangekleed met stoelen en een parasol. Door de aanschaf van een rolstoel met duwondersteuning kunnen alle bewoners van Antoniushove nu naar buiten voor een wandeling omdat de fysieke belasting bij het duwen nu een stuk minder is.
Door de aanschaf van diverse sta-op stoelen kunnen bewoners comfortabel genieten van hun rust in deze speciale, elektrisch bedienbare stoelen. Het koppelbed in Antoniushove biedt cliƫnten en hun partners de mogelijkheid om de nacht in de nabijheid van elkaar door te brengen.
Er zijn heel veel zaken gerealiseerd, maar er staan ook nog veel zaken op het verlanglijstje. Daarom is de opbrengst van de boeken- en platenbeurs heel belangrijk. Wie op een andere manier een bijdrage wil leveren, kan zich aanmelden als donateur van de Stichting Vrienden van Antoniushove, via de facebookpagina van de Stichting Vrienden of via tel. 06 51 993 254.