Rob Schutten in het midden met rechts Martin Geessinck en links Mike Ruikers. Foto: Theo Huijskes
Rob Schutten in het midden met rechts Martin Geessinck en links Mike Ruikers. Foto: Theo Huijskes

Hal voor bouw carnavalswagens

Voorlopige oplossing voor Knunnekes en Slag om Grolle

Door Theo Huijskes

GROENLO - Bij carnavalsvereniging De Knunnekes kan de vlag uit. Een reeds jarenlang bestaande wens is, zij het voorlopig, in vervulling gegaan. Met onmiddellijke ingang kan de Grolse carnavalsclub namelijk beschikken over de hal van voormalig Bouwbedrijf Schutten aan de Groeneweg. Tevredenheid alom derhalve bij niet alleen het bestuur van De Knunnekes, maar zeker ook bij de Optochtcommissie onder aanvoering van optochtcommandant Mike Ruikers. Voor hen ontbrak in de carnavalsveste Grolle immers reeds jaren achtereen geschikte ruimte om aan wagenbouwers te kunnen aanbieden.

Zaterdagmorgen 8 december 11.00 uur. In de straks tot carnavalshal om te toveren ruimte maken Rob Schutten van het voormalige gelijknamige bouwbedrijf, Martin Geessinck als algemeen bestuurslid van De Knunnekes en Mike Ruikers een rondje.
"Het gaat hier om een ruimte van circa 1.500 vierkante meter", vertelt Schutten, zelf enthousiast lid van de carnavalsgroep De Snikkels. "De hal staat te koop en doet derhalve bedrijfsmatig geen dienst meer. Wat hiermee in de naaste toekomst gaat gebeuren, is nog niet aan te geven. Dit is mede de reden dat de beschikbaarstelling van de hal aan de Groenlose gemeenschap een tijdelijk karakter kan hebben."


Lees verder op pagina 5