Slachtoffer zoekt getuigen

GROENLO - Een inwoner van Oost Gelre is op zoek naar getuigen voor het oplossen van twee delicten die plaatsvonden op 27 maart 2018 in Groenlo. Getuigen van deze voorvallen maken het voor hem hopelijk mogelijk om de zaken objectief vast te leggen.

Het eerste voorval deed zich voor omstreeks 19.30 uur op de Markt voor het voormalige Katoo, Markt 11, naast Sensire en tegenover Steakhouse Pizzeria Pepijn. Op de stoep voor Katoo liep een man: 65 jaar, lang 1,87 meter, kort grijs haar, een klein grijs sikje, gekleed in een donkerblauwe spijkerbroek, een halflange zwarte jas Hij liep in de richting van makelaar Steentjes. Plotseling stopte er een kleine blauwe auto van het merk Skoda naast deze man. Daaruit stapte een jongeman: lang circa 1,90 meter, kort zwart haar, een donkere baard, netjes gekleed met lichte, sneakerachtige schoenen. Hij rende naar de man van 65 en greep deze met twee handen in de kraag van zijn jast vast. Achter de auto van die jongeman, die de weg blokkeerde, ontstond een rij auto's en kwamen er meerdere mensen op het voorval af. Aan de bestuurder van de achter hem staande auto verzocht de jongeman om de politie te bellen. "Doe het zelf", antwoordde deze. Terwijl hij de 65-jarige man in bedwang hield, belde hij de politie en drukte vervolgens het slachtoffer ruw op de passagiersstoel van zijn auto. Daarbij dreigde hij het slachtoffer in elkaar te slaan als deze zou vluchten. Vervolgens reed de jongeman met het slachtoffer de Notenboomstraat in.
De vraag is: heeft iemand dit ook gezien of aanvullende informatie. Het verzoek is dan u te melden en telefoonnummer 0544-373447.

Het tweede voorval deed zich vervolgens voor in de Noteboomstraat voorbij Café De Kroon net voor de kruising met de Beltrumsestraat ter hoogte van huisnummer 50. Daar stopte de auto en werd het slachtoffer in de auto door de jongeman in elkaar geslagen. De man van 65 lukte het om met een bloedend hoofd uit de auto te ontsnappen en hij probeerde weg te komen naar de Beltrumsestraat. De jongeman is achter hem aangerend, heeft hem geschopt tegen zijn benen, knieën, rug, geslagen en gestompt. Uiteindelijk lukte het om los te komen uit de benarde situatie en rende het slachtoffer weg. Hij was inmiddels behoorlijk gewond.
De vraag is: heeft iemand het in elkaar slaan van het slachtoffer door de jongeman, in en/of buiten de auto, geheel of gedeeltelijk gezien. Maakt u zich dan a.u.b. bekend.
Iedere informatie, hoe gering ook, is welkom. Belt u dan telefoonnummer 0544-373447.