Een deel van het team dat verantwoordelijk is voor de topnotering van de Groenlose Gids. Foto: Rick Mellink
Een deel van het team dat verantwoordelijk is voor de topnotering van de Groenlose Gids. Foto: Rick Mellink

Groenlose Gids in landelijke top

GROENLO - We eindigen dit jaar met een prachtig bericht over onszelf in de krant: de Groenlose Gids behoort tot de landelijke top - zesde plek van Nederland! - als het gaat om bereik van de krant.

Maar liefst 81 procent van de inwoners uit het postcodegebied waarin de Groenlose Gids verschijnt, wordt bereikt met een gemiddelde uitgave van het weekblad dat wordt uitgegeven door Achterhoek Nieuws. Dit blijkt uit de Nationale Regiomonitor 2018 van NOM (Nationaal Onderzoek Multimedia) onder 299 titels die huis aan huis worden verspreid. Ook de andere titel van Achterhoek Nieuws in Oost Gelre scoorde erg goed: Elna bereikt maar liefst 78,2 procent van de inwoners van het postcodegebied in en rond Lichtenvoorde.

Boven landelijk gemiddelde
De andere titels van uitgever Achterhoek Nieuws komen goed uit de bus, leert ons het onderzoek dat is uitgevoerd door het gerenommeerde marktonderzoeksbureau GfK. Met veertien titels wordt in de Achterhoek een gemiddeld bereik van 66,3 procent binnen het verspreidingsgebied gehaald. In heel Nederland bereiken de onderzochte huis-aan-huiskranten gemiddeld ruim de helft van de bevolking.

Investeren in lokaal nieuws
Achterhoek Nieuws ziet deze topnotering als een prachtige beloning voor het blijven investeren in lokaal nieuws. Een resultaat waar zowel redacteuren, verslaggevers, vormgevers en media-adviseurs zich het afgelopen jaar keihard voor hebben ingezet. Ons goede voornemen is om dit ook in 2019 weer te doen!

Wij wensen u fijne feestdagen!