Joske hoopt dat er op 4 maart veel ondernemers naar Den Diek komen. Foto: Barbara Pavinati
Joske hoopt dat er op 4 maart veel ondernemers naar Den Diek komen. Foto: Barbara Pavinati

Ondernemers uitdagen zich in te zetten voor stichtingen en verenigingen

Informatieavond Oost Gelrese Uitdaging om behoefte in kaart te brengen

Door Barbara Pavinati

OOST GELRE – Het is lang geleden dat we iets over de Oost Gelrese Uitdaging hebben gehoord. Heeft de organisatie stilgezeten? Nee. Absoluut niet. Achter de schermen was ze een kritische gesprekspartner bij de gemeente en dacht mee over het tot stand brengen van matches tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Maandag 4 februari is er om 20.00 uur een informatieavond in Den Diek.

De bedoeling van de informatieavond is om de verschillende matches te realiseren. Die matches kunnen bijvoorbeeld bestaan uit adviesgesprekken of workshops. Ook wordt er gelijk goed geluisterd naar de vragen en behoeften die er leven. Aan de hand daarvan wordt het programma van de komende maanden vastgesteld.

Met gesloten beurs
"Allerlei soorten ondernemers zijn welkom. ZZP-ers, maar ook ondernemers met een groot bedrijf of ondernemende mensen die in loondienst werken. Zij kunnen aangeven wat ze aan maatschappelijke organisaties willen en kunnen bieden. Deze organisaties zijn door de gemeente uitgenodigd en kunnen hun vragen en behoeften te kennen geven. De bedoeling is dat de matches met gesloten beurs plaatsvinden," vertelt Joske Elsinghorst, de manager van de Oost Gelrese Uitdaging.

Op de achtergrond
In 2016 was de Uitdaging erg actief in Oost Gelre en maakte zij veel PR. De laatste jaren was de organisatie voornamelijk op de achtergrond aanwezig; als kritische gesprekspartner bij de gemeente, met het ondersteunen van de Zomerschool en met het maken van verschillende matches gemaakt op het adviesvlak. Zo is bijvoorbeeld Maartje de Kort na haar succesvolle Serious Request-actie met het plantenasiel in gesprek geweest met een financieel adviseur en is er bemiddeld voor de vrijwilligerscoördinatoren van de Antoniushove.

Natuurlijke manier
Joske: "Het is mooi om te zien wat mensen binnen onze gemeente allemaal voor elkaar over hebben. De Uitdaging is echt een feel good-project." Joske stuurt sinds november 2018 samen met Marleen Kosterink van de Berkellandse Uitdaging de Oost Gelrese Uitdaging aan. Zij is als interimmanager aangesteld tot april. Het komende kwartaal wordt er gekeken of de Uitdaging in haar huidige vorm doorgaat of dat er binnen Oost Gelre met de gemeente naar een andere vorm gezocht wordt voor de taak die de Uitdaging in Oost Gelre vervult. De vraag die op het moment bij de Uitdaging en gemeente leeft, is in welke vorm maatschappelijke organisaties het best ondersteund kunnen worden. Door het noaberschap helpen mensen op een natuurlijke manier hier elkaar al voort. Is de Uitdaging ook voor de toekomst de meest passende vorm? Dat wordt de komende maanden onderzocht. De eerste stap naar de toekomst heeft de Oost Gelrese Uitdaging gemaakt door op bestuursniveau samen te gaan met de Berkellandse Uitdaging.

Informatieavond
Joske: "De Uitdaging is een goede en mooie vorm om het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samen te brengen. Misschien kan het binnen onze gemeente ook op een andere manier. De informatie die we 4 februari ophalen, draagt bij aan het kiezen van het best passende toekomstscenario. De informatieavond is bedoeld om het programma van de komende maanden vast te stellen en te luisteren naar wat de vraag of behoefte van het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties is. We hopen op veel belangstelling!

Aanmelden kan tot 4 februari via info@oostgelreseuitdaging.nl.