Afbeelding

Spannende laatste thuiswedstrijd dames 1

Op zaterdag 23 maart 2019 speelden de dames van HV Erix hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen de dames 1 van Reehorst. Ze waren er extra op gebrand om te winnen want in de uitwedstrijd werd er met onnodig groot verschil verloren. De dames boften deze zaterdag, want ze hadden maar liefst 2 toppers van de week. Suze Doppen en Saar Prinsen. Deze toppers maakten de eerste twee mooie doelpunten.

Om 20:30u werd de wedstrijd aangefloten. De dames van Reehorst begonnen sterk. Meteen in het begin van de wedstrijd waren zij al snel trefzeker. Bij de dames van Erix ging dit een stuk minder goed. Dit resulteerde dan ook al gauw in een tussenstand van 2-7. Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen de dames van Erix meer grip op de wedstrijd. Erix werd aanvallend sterker en wist nu wel de aanvallen scorend af te sluiten. Toen het rustsignaal klonk was de tussenstand dan ook 10-11.

Zoals de ruststand liet zien, waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Het beloofde dan ook een mooie tweede helft te worden. Na een stevige peptalk door coach Gerard werd het spel hervat. Evenals in het begin van de eerste helft speelden de dames van Erix niet hun beste spel. In de verdediging vielen wat meer gaten en ook het net werd met regelmaat niet gevonden. Hierdoor kon Reehorst weer iets uitlopen tot 21-24. Gelukkig wisten de dames zich weer knap terug te vechten in de wedstrijd en in de laatste minuut de achterstand terug te brengen naar 23-24 waarna dan ook direct het eindsignaal klonk.

Babs Straatman, Anneke Ikink en Willemijn Sonderen hebben zaterdagavond hun laatste wedstrijd voor Dames 1 gespeeld.
Hun inzet en enthousiasme zal volgend seizoen zeker gemist worden! De dames willen hen dan ook ontzettend bedanken!