Laat je biertje bezorgen door een van de Pilspoezen. Foto: Koolmees Photography
Laat je biertje bezorgen door een van de Pilspoezen. Foto: Koolmees Photography

Over De Top biedt twee dagen feest

LICHTENVOORDE - Het Over De Top Festival is misschien wel het gezelligste festival van de Achterhoek. Dit jaar viert het festival haar tienjarig jubileum en is het programma groter en diverser dan voorgaande jaren. Twee uitzinnige festivaldagen, zesentwintig te gekke bands, twaalf stomende DJ's, absurde theateracts en knettergek kindervermaak staan er op het programma.

Alles uit de kast
Tijdens de tiende editie van het Over De Top Festival haalt de organisatie alles uit de kast. Zowel op zaterdag 8 als zondag 9 juni staat het Swite terrein in Lichtenvoorde volledig in het teken van feest, sfeer, beleving en gekkigheid voor jong en oud. Vorig jaar bereikte Over De Top een record met ruim 4.500 bezoekers. Dit jaar hoopt de organisatie 5.000 bezoekers te kunnen verwelkomen.

Voor het hele gezin
Ook is er gedacht aan de jongste festivalbezoekers. Kinderen tot veertien jaar mogen namelijk gratis naar binnen en met hun eigen kinderdollar kunnen ze voor aangepaste prijzen allerlei lekkers kopen. Ook worden er diverse activiteiten en artiesten speciaal voor de kinderen naar Over De Top gehaald. Tommie zoekt op zondag, tijdens twee theatervoorstellingen, naar zijn schatkaart en alle kinderen mogen hem helpen. Terwijl de ouders genieten van de muziek of ontspannen van hun drankje genieten kunnen de kids lekker knutselen en frutselen, spelen in Rock 'n Lollyland of gewoon ravotten op het terrein.

Méér dan alleen muziek
Naast de vele muzikale acts staat er in het Pinksterweekend nog veel meer op het programma. Bizarre theateracts verschijnen onverwachts op het festival en bij een professionele barbier kan je terecht voor een strak kapsel of een ouderwetse scheerbeurt. Daag je vrienden uit voor een potje beerpong, schaken of mega mikado en vergeet vooral niet om een pilsje te laten bezorgen door één van de aanwezige Pilspoezen. Om je helemaal de blits te maken kan je je outfit laten pimpen of een gave ravestok maken.

Over De Top vindt plaats op het Swite terrein in Lichtenvoorde. Voor kaarten of het volledige programma kan je kijken op www.overdetopfestival.nl.