De spectaculaire zeepkistenrace staat nu ook open voor niet-Lieveldenaren. Foto: PR
De spectaculaire zeepkistenrace staat nu ook open voor niet-Lieveldenaren. Foto: PR Foto: BAS

Een vreemde eend in de bijt: Enge Buren

GROENLO - Enge Buren neemt je mee op een wonderbaarlijke reis door de popmuziek. De drie muzikale cabaretiers staan op vrijdag 7 juni in De Mattelier met hun zevende show 'Vreemde Vogels'. Het is muziek, het is cabaret, het is theater en het is absurdistisch entertainment. Een zoektocht naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, de showbizz maar ook in het dagelijks leven!

Enge Buren zingen prachtig drie-stemmig, bespelen een scala aan instrumenten en blinken uit in persiflages en karikaturen. 'Vreemde Vogels' is een merkwaardige mix tussen muzikale buitenbeentjes en theatrale hoogstandjes aangevuld met dwaze dansjes en maffe acts. Beleef hilarische en soms ontroerende momenten samen met Enge Buren tijdens hun voorstelling 'Vreemde Vogels'. Tickets zijn te koop via www.demattelier.nl of aan de kassa van De Mattelier.


Zeepkistenrace wil streekderby worden

LIEVELDE - Originaliteit en snelheid, daar gaat het om bij de Zeepkistenrace Lievelde. Dit jaar ook opengesteld voor niet-Lieveldenaren.

Op zondag 16 juni vindt de derde editie plaats. De afgelopen twee edities werden (vanzelfsprekend) gewonnen door Lieveldse deelnemers. Om de strijd spannender te maken, is het ook mogelijk voor teams uit andere plaatsen om zich in te schrijven. Dit kan nog tot zaterdag 25 mei, dan wordt de inschrijving gesloten en de startlijst samengesteld. Deelname is gratis.
Dus wil je de Lieveldenaren van de troon stoten en kom je uit Vragender, Zieuwent, Harreveld, Mariënvelde, Eefsele, Beltrum, Aalten, Lichtenvoorde, Groenlo of uit een andere plaats? Je bent welkom om van de Lieveldse schans te racen.


Hemelvaartfietstocht Groei & Bloei

OOST GELRE - Het is inmiddels een jarenlange traditie dat Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk op Hemelvaartsdag fietstochten organiseert door de schitterende Achterhoekse omgeving. Dit jaar is er keuze uit een lange (50 kilometer) en een wat kortere (30 kilometer) route.

De 30 kilometer-route gaat richting Aalten/Winterswijk en keert via Lievelde weer huiswaarts. De 50 kilometer-route gaat via Duitsland achterlangs het Wooldse Ven. Ook gaat de tocht door het natuurgebied in de omgeving van Kotten. Op beide routes zijn voldoende rustpunten te vinden. De routes kosten twee euro per stuk en zijn op 29 mei van 19.00 tot 20.00 uur en op 30 mei van 9.00 tot 10.00 uur te koop bij 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1 te Lichtenvoorde.

Op de fiets genieten van het Achterhoekse landschap. Foto: Groei & Bloei
Enge buren met de voorstelling Vreemde Vogels. Foto: PR