Foto: St. Switbertus
Foto: St. Switbertus Foto:

Stormloop Vendeliers op 1e Pinksterdag

LICHTENVOORDE - Als u nog nooit 125 vendeliers uit zeven Europese landen gezamenlijk heeft zien optreden dan is zondag 9 juni, Eerste Pinksterdag, uw kans. Dan vindt 's middags de afsluiting van het officiƫle gedeelte van het Internationale Vendeltreffen plaats in het Wentholtpark in Lichtenvoorde.

Veertien groepen vendeliers uit heel Europa zullen zich die middag gezamenlijk presenteren nadat ze de zaterdag daarvoor al op verschillende locaties, zoals het centrum van Lichtenvoorde, de wekelijkse markt met hun fleurige vlagvertoon kleur hebben gegeven. Na een inspirerende viering met medewerking van het koor Friends in de grote tent op het Swite- / Over de Top terrein gaan ze in optocht naar het gemeentehuis. Daar zullen de afgevaardigden van alle verenigingen ontvangen worden door burgemeester Anette Bronsvoort, waarna iedereen zich meldt in het Wentholtpark.

Na een lunch zal de hele verdere middag gevuld worden met het demonstreren van de vele verschillende manieren van vendelen. Onder de deelnemers bevinden zich onder andere leden van het meer dan 500 jaar oude Gilde St. Martinus uit Tongelre en de al bijna even oude vereniging uit Krempe in Duitsland. Met de muzikale ondersteuning door de eigen muziekgroepen van de verschillende groepen en de kopgroep van St. Switbertus, een presentatie door de vereniging van bijenhouders en speelgelegenheid voor de kinderen belooft het een prachtige middag te worden, waarbij iedereen van harte is uitgenodigd. De toegang is gratis.

Kijk ook op www.st-switbertus.nl voor het complete programma van het Internationale Vendeltreffen.