Bloeddruk meten door EHBO bij Albert Heijn

LICHTENVOORDE - Op 27, 28 en 29 mei van 10.00 tot 14.00 uur kun je je bloeddruk laten meten bij AH Kruip aan de Varkensmarkt in Lichtenvoorde. Dit gebeurt vakkundig door hulpverleners van de EHBO. Deelnemers krijgen tips en adviezen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Aan de test zijn geen kosten verbonden.

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen dan tijdig maatregelen worden genomen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Ondernemer Roel Kruip draagt zorg voor zijn klanten en ondersteunt daarom deze oproep van de Hartstichting door in zijn winkel een bloeddrukmeetpunt open te stellen. Deelname aan de campagne bloeddruk meten sluit aan bij het lokaal en maatschappelijk ondernemerschap van Roel Kruip, waarvoor de ondernemer het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) heeft ontvangen.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt.

1 op de 3 Nederlanders heeft een te hoge bloeddruk

Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo'n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. Albert Heijn Kruip in Lichtenvoorde is één van deze locaties.