Annie Schreijer-Pierik. Foto: PR
Annie Schreijer-Pierik. Foto: PR Foto:

Annie Schreijer-Pierik nummer 4 op de lijst voor het CDA

REGIO - Het is te weinig bekend dat onze regio veel te maken heeft met Europese regels. Vooral de Europese regels voor regiobeleid en landbouw, hebben veel invloed. Die bepalen mede hoeveel agrarische bedrijven er overblijven of hoeveel subsidie de gemeenten krijgen om projecten ter realiseren. Heel goed, aldus het CDA, dat Annie Schreijer - Pierik kandidaat is voor het Europees Parlement. Als Twentse boerin kent zij de situatie als geen ander. Haar motto is: voor een leefbaar platteland, met gezonde boerenstand.

"We moeten ons mooie platteland beschermen tegen slechte plannen en bezuinigingen. Veel regels en subsidies komen uit Brussel. Dus we moeten daar dicht bij het vuur zitten!", zegt Annie Schreijer. "Want als ik iets heb gemerkt, is het wel dat het Europees Parlement beslist over de grote lijnen voor het regiobeleid en landbouw. Pas later beslissen Tweede Kamer of de Provinciale Staten over de details."

Annie Schreijer - Pierik werd vijf jaar geleden met een record aan voorkeurstemmen gekozen in het Europees Parlement. Ze is daar uitgegroeid tot een boegbeeld voor voedselzekerheid. Ze hielp oom mee om milieu- en klimaatplannen goed werkbaar te maken. "Ook mooie plannen moeten wel haalbaar en betaalbaar zijn."

Annie Schreijer heeft nu opnieuw voorkeurstemmen nodig om in het parlement te blijven. Haar vierde plaats op de CDA-kandidatenlijst is geen direct verkiesbare plaats meer. "Iedere stem telt. En de keuze maakt veel verschil, ook voor Oost-Gelre", benadrukt Annie. "Vergis u niet: partijen zoals PVV, Forum of GroenLinks of Partij van de Dieren hebben ongunstige plannen voor ons platteland, landbouw of Europa. Het is daarom goed als u verstandig kiest op donderdag 23 mei."