Stephan Stoffels (midden met lichtblauw overhemd) met een deel van het personeel van De Koppelpaarden. Voor hem zit zijn vrouw Berbl. Foto: PR
Stephan Stoffels (midden met lichtblauw overhemd) met een deel van het personeel van De Koppelpaarden. Voor hem zit zijn vrouw Berbl. Foto: PR

Stephan Stoffels nieuwe exploitant van De Koppelpaarden

LICHTENVOORDE -De exploitatie van het bekende hotel restaurant De Koppelpaarden in Lichtenvoorde is per 1 juni in handen van Grollenaar Stephan Stoffels. Door een lokaal initiatief is het oudste horecabedrijf van Lichtenvoorde volledig in ere hersteld. De historische elementen zijn gerespecteerd terwijl de gasten nu voorzien zijn van al het hedendaagse comfort. De Koppelpaarden is een multifunctioneel horecabedrijf en is 7 dagen per week open en 365 dagen per jaar.

Door Kyra Broshuis

Kennis van horeca
De 49-jarige Stephan heeft in diverse restaurants en hotels gewerkt. Aansluitend heeft hij voor meerdere drankenmerken gewerkt in verkoop en management functies. Als laatste was hij sales manager bij De Klok Dranken, vestigingen Groenlo, Deventer en Groningen. In deze jaren heeft hij veel facetten van de horeca gezien, altijd met als doel om zelfstandig ondernemer te worden. Stephan Stoffels is geboren en getogen Rotterdammer, volgde de hotelschool en kwam in 2008 voor de liefde naar Groenlo. Hij is getrouwd met Berbl de Graaf en zij hebben samen een dochter en een zoon. Deze week start de goedlachse Grollenaar als exploitant van De Koppelpaarden: "De Koppelpaarden is een multifunctioneel horecabedrijf met een mooi terras, een restaurant waar ambachtelijk wordt gekookt met lokale producten, elf luxe hotelkamers en een zaal. Door flexibele wanden is de zaal in subzalen in te delen en hierdoor uitermate geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Het toerisme in Oost Gelre is, met dank aan onder andere de inzet van de gemeente, sterk groeiende. Daar kan De Koppelpaarden een hele mooie rol in spelen. De bekende Achterhoekse gastvrijheid moeten we tot ver over de regiogrenzen uitdragen."

Samenwerking met lokale partijen
Stephan zoekt graag de medewerking met andere lokale ondernemers. “We zijn zeven dagen per week open van 's morgens tot 's avonds en we bieden ambachtelijke gerechten met lokale producten. ik vind het belangrijk om met lokale partijen samen te werken. We kunnen elkaar op zoveel manieren versterken. Het concept van De Koppelpaarden heeft alles te bieden, eten, drinken en slapen, ik heb er super veel zin in.”


www.dekoppelpaarden.com


KSV-koffiedames nemen afscheid

VRAGENDER - Afgelopen zondag tijdens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen van KSV 1 tegen BSC Unisson 1 nam KSV afscheid van haar vaste koffiedames, Annie Wolterink en Rikie Hahné.

Jarenlang verzorgden deze dames de koffie tijdens de rust bij de wedstrijden van het eerste elftal. En of het nou binnen of buiten was, de koffie was altijd van een prima kwaliteit. De dames kregen uit handen van de voorzitter Jan van de Wolfshaar een fraai boeket bloemen aangeboden als blijk van waardering voor hun jarenlange trouwe inzet voor de voetbalvereniging. Bovendien kregen ze spontaan applaus van de supporters.


Programma ZSOM

Uitzending op 31 mei in de Antoniushove te Lichtenvoorde.

Voorjaarconcert Euphonia Eibergen: vandaag het derde deel.

ZSOM Regiojournaal

Openlucht toneelstuk 'Alleen de wind weet…: eerste deel van het stuk dat door toneelvereniging Hervelo werd uitgevoerd ter ere van het 200-jarig bestaan van molen Hermien.

Kijk ook op www.zsom.nl en youtube: u kunt kijken naar de reportages en het regiojournaal.

Jan van de Wolfshaar zet koffiedames Annie Wolterink en Rikie Hahné in de bloemetjes. Foto: KSV