Twan jurjus (links) en Robert Stevens werden bedankt door bestuursleden Suzan Overkamp, Doreen Wieggers en Jan van de Wolfshaar. Foto: KSV

KSV geeft 4-1 voorsprong uit handen

VRAGENDER - Vanmiddag traden de mannen van Wim te Nijenhuis aan tegen BSC Unisson uit Boekelo. KSV was voor dit duel de nummer 8 met 31 punten uit 23 wedstrijden. BSC Unisson stond op plek 6 met 32 punten uit 23 wedstrijden. Beide teams waren al veilig en konden zich ook niet meer plaatsen voor de nacompetitie voor promotie. Er stond dus niets meer op het spel. KSV had echter wat recht te zetten nadat het destijds in Boekelo met 5-0 verloor.

KSV begon niet goed aan de wedstrijd. De ploeg uit Boekelo kwam al in de derde minuut op voorsprong. Een aanval door het midden werd diagonaal in de verre hoek geschoten, 0-1. Vervolgens kreeg KSV meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in de 15de minuut in een goede mogelijkheid. Teun stuurde Stan diep maar vervolgens liepen Stan en Erwin elkaar in de weg. In de 27ste minuut was het dan wel raak. Een corner vanaf de rechterkant werd in eerste instantie nog van de doellijn gehaald. Maar in tweede instantie kon Erwin hem toch binnen tikken, 1-1. In de 31ste minuut was het al weer raak. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Teun terug gekopt op Erwin, waardoor deze zijn tweede van de middag binnen kon schieten, 2-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft ging KSV verder waar het de eerste helft mee geëindigd was. In de 52ste minuut was het Erwin die vanaf de linkerkant goed doorkwam. Zijn voorzet werd bij de eerste paal binnen getikt door een verdediger van BSC Unisson, 3-1. In de 65ste minuut werden Robert Stevens en Twan Jurjus gewisseld. Zij namen na jaren trouwe dienst afscheid van KSV 1. Zij werden door hun medespelers van het veld gedragen en ontvingen vervolgens een bos bloemen namens het bestuur. Robert en Twan bedankt. In de 67ste minuut was er een diepe bal op Erwin. Hij kopt de bal mooi breed op Stan, waarna deze met een volley de 4-1 binnen schiet. Meteen daarna wordt er aan de andere kant een strafschop gegeven door de scheidsrechter. Dit betekende de 4-2. Een minuut later kwam KSV goed weg. De spits van BSC Unisson schoot namelijk op de lat. In de 81ste minuut was het dan wel raak. Een schot van BSC Unisson werd op de binnenkant van de paal geschoten, waardoor deze in tweede instantie binnen werd getikt. De grensrechter van KSV vlagde nog voor buitenspel, maar de scheidsrechter van vanmiddag negeerde de grensrechter niet voor de eerste keer, 4-3. In de 83ste minuut was het weer raak. Een aanval vanaf de rechterkant werd knap binnen gekopt door een speler van BSC Unisson, 4-4. In de 90ste minuut was het Rick die het vanaf de 16 meter probeerde, maar zijn schot ging net langs de kruising. Diep in blessure tijd was er nog een vrije trap op de 16 meter van KSV voor BSC Unisson. Deze werd langs de muur in de hoek geschoten, 4-5. Zo gaf KSV vandaag een 4-1 voorsprong helaas toch nog uit handen.

Al met al een zure nederlaag deze middag. Door deze nederlaag gaat KSV BSC Unisson helaas niet voorbij op de ranglijst. Desondanks eindigt KSV dit seizoen op een mooie en verdiende achtste plek in de vierde klasse B.

Na afloop van de wedstrijd werd er na drie succesvolle seizoenen afscheid genomen van trainer Wim te Nijenhuis. Elk jaar presteerde hij het met zijn team om de doelstelling te halen, namelijk handhaving in de vierde klasse. Ook Wim kreeg namens het bestuur een bos bloemen aangeboden. Wim bedankt en wij wensen jou veel succes volgend seizoen bij Wolfersveen. Pupil van de week was Joaquin Stevens.

De Blauwe Doffer: winst Volmer en Breuer

OOST GELRE - Dit weekend wordt er door de liefhebbers aan twee fronten gestreden: enerzijds de vitessevlucht vanuit Quievrain en anderzijds de eendaagse fondvlucht ( 's morgens los / 's avonds thuis) vanuit Fay-Aux-Loges. Alleszins acceptabel weer. Merendeels een noordwesten wind, variërend van kalm tot windstil. Een kleine kans op buien en een temperatuur van rond de twintig graden.

Quievrain
Aan deze vitessevlucht vanuit België over 270 km wordt deelgenomen door 17 liefhebbers met 189 duiven. Dat betekent dat er 118 prijzen in de pot zitten. Als de lossing om 08.00 uur plaatsvindt, is de eerste prijsduif om 11.25.18 uur voor F. Volmer, daarmee een snelheid bereikend van 1382,548 meter per minuut; zo'n 83 km/uur. De laatste prijsduif wordt geklokt door B. Volmer. Einduitslag: p1: F. Volmer met twee duiven bij de eerste tien en een hoog prijspercentage met 7 uit 10; p2: F. Nijhof met vijf duiven bij de eerste tien en een onwaarschijnlijk hoog prijspercentage (17 uit 20); p3: H. Goossens met twee duiven bij de eerste tien en ook een hoog percentage: 15 uit 16. Verder goede prestaties door R. te Molder (8 uit 11), S. Breuer (4 uit 4) en N. Knuth (13 uit 16).