Ruim 600 deelnemers meer voor de Achterhoekse Wandelvierdaagse. Foto: PR
Ruim 600 deelnemers meer voor de Achterhoekse Wandelvierdaagse. Foto: PR Foto:

Achterhoekse Wandelvierdaagse telt ruim 600 wandelaars meer dan 2018

ACHTERHOEK - De afgelopen editie van de Achterhoekse Wandelvierdaagse – die werd gehouden van 29 mei tot en met 1 juni – was weer een groot succes. Het evenement bracht meer dan 4.300 wandelaars naar dit fraaie stukje Nederland. Dit zijn ruim 600 wandelaars meer dan vorig jaar.

Jo Weijers is de voorzitter van de Achterhoekse Wandelvierdaagse. Hij ziet de flexibiliteit – zelf kiezen hoeveel en op welke dagen je meeloopt – als een van de succesfactoren van het wandelevenement. Volgens hem is ook het weer een bepalende factor voor dagdeelname. "Maar het succes komt natuurlijk ook door de mooie Achterhoek", geeft de voorzitter aan. "Er kwamen dit jaar mensen uit onder meer Franeker, Den Helder en Zundert speciaal naar deze streek om al wandelend te genieten van ons fraaie landschap. En ze komen volgend jaar terug!"

Pinnen in de kerk
"Voor het eerst dit jaar konden de deelnemers pinnen in de kerk", vervolgt Weijers. "Hier werd veel gebruik van gemaakt. Om de doorstroming van het grote aantal wandelaars te versnellen, zijn er vanaf dag twee extra kassa's opengegaan. We kregen afgelopen week verschillende complimenten over de bijna perfecte organisatie. Iets waar we uiteraard heel trots op zijn. Mede dankzij alle enthousiaste deelnemers én vrijwilligers was deze editie weer bijzonder succesvol!"


Kom aanmoedigen of neem deel aan de Achterhoekse Unieke Spelen

REGIO - De Achterhoekse Unieke Spelen is een sportevenement voor iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. In gemeente Aalten is de aftrap van de Achterhoekse Unieke Spelen op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019.

De voorbereidingen zijn in volle gang en inmiddels hebben ook de eerste mensen zich aangemeld. Iedereen maakt zich klaar voor de Achterhoekse Unieke Spelen: een evenement door en voor Achterhoekers, gericht op ALLE unieke sporters van de Achterhoek.

Programma
Op zaterdag 22 juni staan vijf sporten centraal: bocce, voetbal, beachvolleybal, atletiek en wielrennen. De sporters gaan hierbij de strijd met elkaar aan, maar uiteraard zal ook de olympische gedachte "Meedoen is belangrijker dan winnen" centraal staan. Daarnaast worden demosporten aangeboden en diverse clinics verzorgd.

Op zondag 23 juni wordt voor de vierde keer de Triathlon Aalten georganiseerd. Dit jaar wordt ook de Unieke Recreatieve Triathlon georganiseerd, zodat eveneens alle Achterhoekse Unieke Sporters kunnen deelnemen. De triathlon krijgt een aangepast parcours en aangepaste spelregels. Zo gaan de deelnemers bijvoorbeeld niet de Slingeplas in, omdat dat water te koud is. Zij gaan naar zwembad 't Walfort. Daar kunnen ze een halfuur zwemmen of drijven onder begeleiding.

Extra's
Zowel voor deelnemers als publiek is er de mogelijkheid om rond te rijden in een koets met paarden. Zij zijn aanwezig van 11.00 -16.00 uur. In de deze koets kunnen ook rolstoelen. Daarnaast kan je op het spellenplein stoepranden en boogschieten (veilige pijlen en ook geschikt voor rolstoelers) of de wielerbaan op met een racerunner.

Tevens is voetbalvereniging de Graafschap met scouts, de voorzitter en een speler aanwezig. Niet alleen leuk voor een foto, maar de deelnemers van de Achterhoekse Unieke Spelen maken ook nog eens kans om volgend jaar mee te spelen in de Bijzondere Eredivisie. Filmopnamen worden gemaakt door de KRO/NCRV, Klaas van Kruistem is hierbij ook aanwezig.

Aanmoedigen
De sporters die deelnemen aan de Achterhoekse Unieke Spelen willen graag aangemoedigd worden. Het zal voor zowel de sporters als het publiek een leuk evenement worden. Iedereen is welkom, dus noteer 22 en 23 juni alvast in de agenda, zodat je de sporters toe kan juichen langs de kant!

Aanmelden
Wil je meer informatie over de Achterhoekse Unieke Spelen? Of wil je rustig het aanbod van activiteiten bekijken? Kijk dan op www.achterhoekseuniekespelen.nl. Aanmelden kan t/m 15 juni 2019 via de website.