Het zwembad is een welkome verkoeling tijdens de warme jeugdzeskamp. Foto: Henri Walterbos
Het zwembad is een welkome verkoeling tijdens de warme jeugdzeskamp. Foto: Henri Walterbos

Kevelder wint spetterende Jeugdzeskamp

ZIEUWENT - Er wordt gegleden over nat, glad, zwart landbouwplastic en volop gespetterd en geplonsd in het aangrenzende zwembadje. Geen Zeskamp zonder water immers. Ook niet in Zieuwent. Zeker niet gezien de weersomstandigheden waaronder deze zich voltrok is een duik in het bad een zeer welkom onderdeel. Bij het glijden over de zojuist nat ingesmeerde baan wordt voorzichtig gestart, maar onder het mom 'Vake bu'j te bange' neemt het lef voor een snoekduik op de harde ondergrond per beurt toe.

Door Henri Walterbos

Maar het hoeft niet eens hard te gaan, bewijst een van de vrouwelijke deelnemers. Als het meisje een aanloop neemt, oogt het langzaam, maar blijkt haar techniek doorslaggevend en glijdt ze door tot op het gras. Ze heeft dan ruim 25 meter overbrugd op haar buik, met haar handen en onderbenen hoog in de lucht. Hoe goed de deelnemende jongens ook hun best doen, de dames lijkt het kunstje beter af te gaan. De lange sportbroeken werken afremmend.

Door Henri Walterbos

Als de teams na een spelwissel klaarstaan voor het volgende onderdeel wordt een van de vrijwilligers gevraagd wat hij van de middag vindt. "Ik vindt 't ne alderbastend, onmundig mooien middag." Korter en duidelijker kan niet. Hij zegt niets te veel. Zowel deelnemers als het publiek vermaken zich uitstekend de eerste lange dag van de Zieuwentse kermis. Bij het onderdeel 'vul in zo kort mogelijke tijd een Daewoo Matiz met zo veel mogelijk mensen' wordt vlak voor het beginsignaal nog snel de tactiek bepaald door groep Sprenkelder. Dan worden als eerste de lage ruimtes gevuld, en de achterbank ingeklapt. Ietwat pijnlijk voor de deelnemer die zojuist onderin gekropen is. "Au, mijn voet," klinkt het al na dertig seconden. "Ik werd helemaal geplet," roept hij na afloop met rood hoofd. "Ik kreeg helemaal geen lucht meer." Hij kan er nu om lachen. Het spelplezier is groot. Evenals de sportiviteit. In directe confrontaties tussen groepen worden handen geschud als de opponent net een tandje sterker is. Het aantal deelnemers is groot, evenals het fanatisme dat aan de dag wordt gelegd. "Dan moet je maandag terugkomen met de senioren zeskamp. Dan wordt er gestreden alsof het leven ervan af hangt," lacht fotograaf Luuk Kouijzer lachend.

Op zondag werd er onder een stralend zonnetje gestreden om de eer Koning of Koningin te worden. Koning werd Gilbert Raben, Koningin Lisa Stoverinck, Prins Pepijn Vosters en Prinses Sam Raben.

Meer foto's en uitslagen op de site.


www.elna.nl.

Het zwembad is een welkome verkoeling tijdens de warme jeugdzeskamp.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Vlnr: Gilbert Raben, Lisa Stoverinck, Pepijn Vosters en Sam Raben.