De winnaars van de sterrit. Foto: Matthijs Ubbink
De winnaars van de sterrit. Foto: Matthijs Ubbink Foto:

Olderwets knappen en dampen op de Bulte

VRAGENDER - Na de geweldige feesten in Mariënvelde, Harreveld, Lievelde en Zieuwent is Vragender als laatste kerkdorp uit de gemeente Oost-Gelre aan de beurt om de jaarlijkse kermis te vieren. Traditioneel het derde weekend na Pinksteren barst het feest weer los op de bult en juist nu alle sportcompetities voorbij zijn en het schooljaar ten einde loopt kan jong en oud alle pijlen richten op dit grandiose feest.

Hoogtepunt is ongetwijfeld weer de spectaculaire optocht die op zondagmiddag 30 juni om 14.30 van start gaat. Net als alle andere jaren worden er weer actuele onderwerpen gebruikt en voorzien van scherpe en dubbelzinnige teksten. Daarnaast weten ze in Vragender de nodige afgedankte materialen te voorschijn te toveren die na het nodige laswerk zorgen voor de bekende spectaculaire optocht die van heinde en verre te horen is. De megaconstructies zorgen altijd weer voor veel kijkplezier. Vorig jaar is het reglement aangepast wat ten goede kwam van de optocht. Olderwets dampen en knappen op de bult, het trok direct meer toeschouwers dan het jaar ervoor.

Dit jaar zal er nog groter en spectaculairder uit worden gepakt door de wagenbouwers. Het centrum zal dan ook op zondagmiddag weer massaal volstromen met honderden belangstellenden die willen genieten van deze unieke Vragenderse optocht met actuele thema's, lawaai en veel spektakel. Naast de vele grote wagens hebben we natuurlijk ook nog de tussenklasse voor de jongens en meisjes van groep 8 van de basisschool tot en met de leeftijd van 16 jaar en een enorme optocht van vele kleine wagens. Ook hiervoor is de animo zeer groot en mag het kermiscomité gelukkig constateren dat de kermis met zijn optocht nog steeds enorm leeft binnen de Vragenderse gemeenschap.