Hier, op de kruising van de Buizerd en de Kievitstraat op Flierbeek, zal tijdelijke huisvesting komen.
Hier, op de kruising van de Buizerd en de Kievitstraat op Flierbeek, zal tijdelijke huisvesting komen. Foto: Kyra Broshuis

Bewoners Antoniushove tijdelijk naar Flierbeek

LICHTENVOORDE- De Antoniushove in Lichtenvoorde, onderdeel van Careaz, staat aan de vooravond van een ingrijpende verandering. Het huidige pand wordt gesloopt en er wordt een compleet nieuw gebouw neergezet op dezelfde plek. De huidige bewoners zullen daarom tijdelijk moeten verkassen. Careaz heeft bij de gemeente een verzoek ingediend voor tijdelijke huisvesting van de huidige bewoners op een perceel grond nabij de Kievitstraat-de Buizerd in de woonwijk Flierbeek. “Tijdelijke huisvesting binnen Lichtenvoorde maakt dat ouderen in een vertrouwde omgeving blijven, extra reistijd voor de mantelzorgers voorkomen wordt en de vrijwilligers behouden blijven”, zo schrijft wethouder Karel Bonsen. Het college wil meewerken aan het verzoek van Careaz.

Door Kyra Broshuis

Tijdelijke huisvesting voor zes jaar
De tijdelijke huisvesting zal bestaan uit gekoppelde units, maximaal 2 bouwlagen met een bedrijfsvloeroppervlak van ca. 4.500 m2 voor 90 bewoners. De totale terreinoppervlakte inclusief parkeren bedraagt ca. 5.000 tot 6.000 m2. De gemeente zal de grond verhuren aan Careaz. De tijdelijke voorziening wordt voor een periode van 6 jaar aangevraagd. “Deze periode is nodig om de investering in de tijdelijke huisvesting op een verantwoorde manier te kunnen doen. Hierbij worden de eerste twee jaren gebruikt voor huisvesting van de bewoners van Antoniushove. Ook de zorginstelling Azora uit Varsseveld zal nog twee jaar gebruik maken van de tijdelijke huisvesting. Het betreft 80 bewoners van verpleeghuis ‘de Bettekamp’. Voor een periode van 2 jaar wordt nog gezocht naar een invulling. Wij hebben daaraan de voorwaarde verbonden dat de tijdelijke huisvesting is beoogd voor de huisvesting van hulpbehoevende ouderen. De tijdelijke huisvesting mag dus ook alleen voor deze doelgroep worden ingezet”, zo legt de wethouder uit. De planning is dat de sloopwerkzaamheden begin 2020 starten. De nieuwbouw van de Antoniushove zal dan naar verwachting medio 2021 klaar zijn.

Careaz organiseert op donderdag 4 juli een bijeenkomst voor direct omwonenden. De gemeente zal hierbij ook aanwezig zijn.