Staand vlnr: Bram Polman, Joost Immink, Henri Polman, Ruud ten Have en coach Gerben Vreeman. Zittend vlnr: Jan Wassink, Jeroen Heuzinkveld en Jarik Bakker. Foto: PR
Staand vlnr: Bram Polman, Joost Immink, Henri Polman, Ruud ten Have en coach Gerben Vreeman. Zittend vlnr: Jan Wassink, Jeroen Heuzinkveld en Jarik Bakker. Foto: PR

Joost Immink naar huis met zilveren medaille

LICHTENVOORDE - Joost Immink heeft zaterdag namens het Run-Archery-team Switbertus een zilveren medaille gewonnen in de biatlon met hardlopen en boogschieten in de wedstrijd in Oirschot. Joost hoefde slechts 24 seconden toe te geven op winnaar Maxim Menshikow uit Rusland. Maar ook de andere atleten gingen met mooie resultaten weer naar huis.

Er was een vierde plek voor Ruud ten Have, Ruud maakte indruk als winnaar van de B-finale en was slechts 9 seconden langzamer dan Joost in zijn A-finale. Henri Polman was eerste bij de heren masters en zoon Bram Polman tweede bij de junioren 54 seconden achter de Russische winnaar. Jarik Bakker had een sterk optreden met een podiumplek in de B-finale. Jan Wassink liep sterk en pakte een 8ste plaats bij de senioren. Wirdmer Griemelink uit Ruurlo was 3de bij de heren junioren. Jeroen Heuzinkveld was weer van de partij na een voorseizoen met een knieblessure en werd 4de bij de heren masters.

Sprint en estafette
De wedstrijd in Oirschot was in verband met de eikenprocessierups en de hitte ingekort tot het sprintformat; dat betekent 400 meter hardlopen, daarna op het schietpunt vier doelen omschieten, hiervoor zijn zes pijlen beschikbaar, is het doel dan niet geraakt dan volgt een strafronde. Per ronde 2 schietbeurten en 3 keer hardlopen. Switbertus deed met twee teams mee aan de afsluitende estafette. Het was superspannend, waarbij Switbertus 1 met Ruud ten Have, Joost Immink en Bram Polman tot aan de laatste schietbeurt aan de leiding ging en daar net de eer moest laten aan het internationale team, maar toch een mooie tweede plek pakte.

Op een korte zomerstop na gaan de trainingen elke donderdagavond vanaf 19:30 uur bij de Swite gewoon door. Dit met het oog op de volgende wedstrijd; die is het NK op 28 september in Zoetermeer. Meer info: runarchery@st-switbertus.nl.