Het aftredende koningspaar. Foto: St. Switbertus
Het aftredende koningspaar. Foto: St. Switbertus

Wie wordt in het jubileumjaar de schutterskoning(in) van Switbertus?

LICHTENVOORDE - Aan alles komt een eind. Zo ook aan de regeerperiode van de Lichtenvoordse schutterskoning Erwin Hummelink. Na een jaar lang samen met zijn koningin het koningspaar van schutterij St. Switbertus te hebben gevormd, zal Erwin op maandag 9 september zijn schutterskoningschap van Lichtenvoorde beƫindigen. De reglementen van het vogelschieten van schutterij St. Switbertus schrijven voor dat de koning(in) aan het einde van zijn of haar regeringsjaar eervol wordt afgetuigd na het lossen van het eerste schot bij het vogelschieten in het daarop volgende jaar.

Daarna heeft iedereen van 18 jaar of ouder die in Lichtenvoorde geboren, getogen of woonachtig is (zoals omschreven in de reglementen op de website), de kans om deze eervolle functie een jaar lang te vervullen, samen met de koning(in) van zijn of haar keuze. Mocht de huidige koning zijn prestatie van vorig jaar weten te herhalen, wordt hij geen koning, maar keizer.

Meedoen? Dat kan individueel of met een groep

Dat geldt ook voor iedereen die al twee keer eerder (maar niet in opeenvolgende jaren) koning(in) was en dit jaar weer het koningsschot lost. Zeker nu schuttersgilde St. Switbertus 90 jaar bestaat een enorme uitdaging.

Noteer 9 september dus vast in je agenda en kijk of je individueel of samen, als groep vrienden en vriendinnen, wilt mee schieten. St. Switbertus is al weer druk bezig met alle voorbereidingen, zodat deze 90ste editie van deze traditie ook dit jaar weer een gezellig en spannend spektakel wordt. Voor meer informatie kijk op de site: www.st-switbertus.nl/vogelschieten-2-0. Of bel met een van de bestuursleden.