Roel Bruins (Grol) en Roel de Vries (Longa ’30) verlaten met een hoofdwond het veld. Foto: Theo Huijskes
Roel Bruins (Grol) en Roel de Vries (Longa ’30) verlaten met een hoofdwond het veld. Foto: Theo Huijskes Foto:

Grol wint in beker van Longa '30 2

GROENLO - Dankzij drie opeenvolgende overwinningen heeft het eerste team van Grol zich als winnaar in de poule geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de KNVB-beker. Het bond Longa '30 2 met 2-0 aan de zegekar.

Het was van beide kanten een wedstrijd om snel te vergeten. Tegen Longa '30 2 begon Grol met een opstelling waarin drie basisspelers ontbraken, te weten Michel Kamphuis (schouderblessure), Thomas Porskamp (blessure tijdens de warming-up) en Eduardo De Sousa Cavalcante (afgelopen week niet getraind vanwege een blessure). Deze tegenvallers hadden wel tot gevolg dat jonge, aanstormende spelers als Remco Everink, Yordi Rupert en Mick Wissink hun voetbalkunsten konden bewijzen.
Vermeldenswaard is wel het feit dat Tycho Riteco beide doelpunten liet aantekenen, waarbij met name zijn eerste treffer van grote schoonheid was. Een vervelend treffen vond plaats ver in de tweede helft, toen Roel Bruins van Grol en Roel de Vries van Longa '30 tijdens een duel met de hoofden met elkaar in aanraking kwamen. Een op het oog pijnlijke botsing. Beide spelers moesten de strijd staken om zich vervolgens voor onder andere een hechting onder doktersbehandeling te stellen. Volgens de laatste berichten maken de beide 'Roellen' het goed.