Richard klein Goldewijk centraal op het podium. Foto: PR
Richard klein Goldewijk centraal op het podium. Foto: PR

Nederlandse survivaltitel 50+ voor Richard klein Goldewijk

HARREVELD - Het survivalrun seizoen 2019-2020 is met een klapper begonnen voor SSH. Afgelopen zondag werd Richard klein Goldewijk uit Lichtenvoorde Nederlands Kampioen bij de Masters (50+) op de Lange afstand. Op de zaterdag wist Eva Groot Kormelink uit Zieuwent de eerste wedstrijd in het JSRA (15-17 jaar) klassement op haar naam te zetten. Het NK voor de jeugd vindt echter verderop in het seizoen plaats.

18 km en 60 hindernissen moesten er bedwongen worden bij het Open Nederlands kampioenschap LSR (lange survivalrun) in Udenhout, niet iets wat deze ervaren survivalatleet meerdere malen per jaar doet. Het survivalrunseizoen starten met een NK betekent de gehele zomer doortrainen met weinig tot geen rust. Vele trainingsjaren, een enorme drive en een solide voorbereiding wierpen echter zijn vruchten af.
Richard over zijn wedstrijd: "Ik ben op een iets lager tempo gestart, ik weet wat een lange afstand kan doen met een lijf. Gaandeweg kreeg ik het gevoel dat de hindernissen lekker liepen en dat gaf mij vertrouwen. In deze run liepen we anderhalve ronde, aan het einde van de eerste omloop waren mijn onderarmen al aardig volgelopen. Gelukkig werd dit in de tweede ronde niet erger en kon ik zelfs aanzetten."
Na de finish was het afwachten voor Richard of er nog andere 50-plussers uit latere startgroepen sneller zouden finishen. "Ik wist dat een van mijn grote concurrenten had afgemeld en dan is het toch maar hopen dat er geen nieuwe masters onderdoor komen. Het is gelukt en ik ben er trots op. Mede dankzij mijn trainingsmaatjes bij SSH die mij niet sparen."

Eva Groot Kormelink (17 jaar) uit Zieuwent wist zaterdag de eerste wedstrijd in het JSRA klassement te winnen. Een wedstrijd over 7 km en 25 hindernissen. Eva vertelt over haar wedstrijd.
"Eerste wedstrijd van het seizoen betekent nieuwe dames in de leeftijdsklasse en dus nieuwe concurrenten. Dit is de derde keer dat ik in Udenhout loop en deze wedstrijd ligt mij wel. Voornamelijk door een goede combinatie van lange loopstukken en zware hindernissen. Op deze manier kan ik mijn krachten beter verdelen. Na een periode van rust in de zomer is het altijd spannend hoe iedereen conditioneel in vorm is. Door een blessure kon ik niet optimaal voorbereiden maar toch ben ik erg blij met dit resultaat. De rest van de week zal ik aandacht besteden aan voorbereiding voor de survivalrun in Ede. Een nieuwe wedstrijd, dus het is extra spannend hoe deze is opgebouwd, ik hoop het goede resultaat van zaterdag door te kunnen zetten in de komende wedstrijden."

Richard klein Goldewijk. Foto: PR