Open dagen Varsseveldse industrie

VARSSEVELD - Van maandag 7 tot en met donderdag 10 oktober houdt de Varsseveldse Industriële Vereniging (VIV) haar traditionele open dagen. Gemiddeld eens in de vijf jaar kunnen belangstellenden gratis een kijkje komen nemen bij bedrijven in Varsseveld. Deze editie zijn er 22 Varsseveldse bedrijven die meedoen met de open dagen.

Tijdens de open dagen kan men tussen 18:00 en 21:00 uur verschillende bedrijven bezoeken en heeft men de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Te zien is bijvoorbeeld hoe een deur wordt geproduceerd, hoe een wasserij werkt of hoe een autoschadeherstelbedrijf te werk gaat.

Na afloop van het bezoek aan een bedrijf krijgt iedere bezoeker een ticket voor een gratis hapje en een drankje bij het VIV Paviljoen. Het VIV Paviljoen is deze editie in de Gesinkschure van het Hofshuus. Het is elke avond van 20.00 uur tot 22.00 uur geopend. Tijdens deze editie is er elke avond in het VIV-paviljoen een fantastische loterij waarbij men waardebonnen van de Varsseveldse Ondernemersvereniging kan winnen.

De VIV viert dit jaar het 55-jarig jubileum en daarom wordt het VIV Statue aan het einde van de snelweg A18 in ere hersteld. Het statue is in 1984 door de VIV geschonken aan Varsseveld ter ere van de opening van de Rijksweg. www.viv.eu


Plantenruilbeurs bij De Schoppe

LICHTENVOORDE – Op zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 11.00 uur is er een plantenruilbeurs bij buurthuis De Schoppe aan de Johannes Vermeerstraat in Lichtenvoorde. Behalve vaste planten kunnen er ook zaden, heesters en dergelijke geruild worden. Ook wie niets te ruilen heeft is van harte welkom, er is meestal aanbod genoeg.