Een aantal leden van het Ziema jeugdorkest. Foto: PR
Een aantal leden van het Ziema jeugdorkest. Foto: PR Foto:

Jeugdorkest en zangduo op Instuif

LICHTENVOORDE - De maandelijkse Instuif in woonzorgcentrum Antoniushove vind plaats op zondag 6 oktober. Op deze zondag zullen de leerlingen van de Muziekexpress, Start-up (beginners ensemble) en Get ready (het leerlingenorkest) van de harmonie Zieuwent- Mariënvelde een optreden verzorgen. Het zangduo Anne & Sabine maakt het programma compleet. Aanvang 14.30 uur, entree bedraagt 5 euro.

MuziekExpress
Bij Harmonie Zieuwent-Mariënvelde zijn in september weer zes nieuwe muzikanten begonnen met de cursus 'MuziekExpress'. Wekelijks maken ze samen muziek op blokfluit en boomwhacker. Graag willen ze laten horen wat ze inmiddels al geleerd hebben. Hierbij zal dirigent Bart Klerken die de lessen verzorgt hen helpen.

Get Ready
De jeugdige leerlingen van de vereniging die al enige tijd muzieklessen volgen op een 'echt' instrument vormen samen het leerlingenorkest 'Get Ready'. Onder leiding van dirigent Bart Klerken wordt wekelijks flink gerepeteerd om tot een mooi samenspel te komen. De muziekstukken worden zo gekozen dat ze voor deze muzikanten leuk zijn om te spelen. Voor de Instuif van Antoniushove is een gevarieerd programma samengesteld.

Anne & Sabine
Anne en Sabine zijn al ruim zeven jaar een duo en hebben een grote passie voor muziek. Zij spelen akoestische covers en geven daar vaak een eigen draai aan. De nummers variëren van 80/90's tot hedendaagse muziek. Inmiddels hebben Anne en Sabine al heel wat ervaring opgedaan. Zij spelen veel op ceremonies van bruiloften en feestjes of doen mee met grotere projecten. Daarnaast spelen ze regelmatig in verzorgingstehuizen of op woongroepen om ook die mensen een leuke middag te bezorgen. Dan passen ze hun repertoire graag aan naar vooral Nederlandstalige nummers. Hun tweestemmigheid raakt vaak de gevoelige snaar en zorgt voor een gezellige sfeer.