GBM Gierkink Bouw & Montage steekt KSV/Erix 1 in het nieuw. Foto: Willemien Kroezen

Nieuwe shirts voor dames KSV/Erix

LICHTENVOORDE - Uit handen van Demi Gierkink, eigenaar van GBM Gierkink Bouw & Montage uit Lichtenvoorde, ontving KSV/Erix Vrouwen 1 afgelopen zondag de nieuwe sponsorshirts.

Demi's vriendin Fleur Ribbers is speelster van het damesteam met meiden uit Vragender en Lievelde. Het team voetbalt de komende drie seizoenen in Vragender nadat het de afgelopen drie jaar in Lievelde speelde. "Ik wens de meiden de komende seizoenen veel succes in hun nieuwe shirts", aldus Demi, die zelf voetbalt in KSV 4. De eerste wedstrijd in de nieuwe shirts tegen FC Trias VR2 wonnen de dames met 5-3, door drie doelpunten van Marleen Hahné, één van Merle Waenink en één van Demi Klein Gunnewick.

Matig Erix pakt punt tegen GSV '63

LIEVELDE - In het begin van de eerste helft was het GSV '63 dat het initiatief pakte. Dit leidde in de 8ste minuut tot een goede mogelijkheid voor de gasten uit Geesteren. Uit een counter werd GSV '63 via de linkerkant gevaarlijk. De linksbuiten haalde hard met een diagonaal schot uit maar Erix-doelman Tim Klein Tank redde bekwaam. Twee minuten later, in de 10de minuut, viel het eerste kansje voor Erix te noteren. Erix-aanvaller Pieter ten Have kwam in vrije schietpositie buiten de 16-meter maar de inzet van Pieter was niet hard genoeg waardoor de keeper van GSV '63 vrij gemakkelijk redding kon brengen. Het was GSV '63 dat in de eerste helft het betere van het spel had en in de 14de minuut leek het ook op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf de linkerkant leek een intikker voor de GSV '63-spits maar Erix-doelman Tim Klein Tank bracht knap redding op een inzet van dichtbij. Erix was slordig in de passing en GSV '63 gooide veel energie in de wedstrijd waardoor Erix niet in haar spel kwam. Erix werd slechts sporadisch gevaarlijk zoals in de 25ste minuut. Na een combinatie met Rick ten Have kwam Twan Spekschoor in scoringspositie, echter de GSV '63-doelman bracht redding.

Na rust in de 54ste minuut kwam GSV '63 op dat moment terecht op een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd knap binnengeschoten vanaf de zijkant van de 16-meter. Erix nam het initiatief meer in handen en kreeg enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker. In de 70ste minuut viel dan de gelijkmaker voor Erix. Een voorzet vanaf links door Rick ten Have werd van dichtbij door Luuk Weenink binnengeschoten. 1-1. Erix probeerde vervolgens voor de winst te gaan en had in de slotfase ook het initiatief. Via Rowan Weenink en Rick ten Have werd het ook enkele keren gevaarlijk. Vooral Rick ten Have was in de 88ste minuut dichtbij de winnende goal echter zijn inzet ging rakelings langs het GSV '63-doel. Eindstand 1 - 1.

HMC '17 verliest uit van FC Dinxperlo

HARREVELD/MARIËNVELDE - Het wedstrijdbeeld was vanaf het begin dan ook duidelijk, Dinxperlo had het betere van het spel, drukte HMC terug en kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Remco Bokkers.

HMC had de handen vol aan de behendige buitenspelers van de fusieclub. Binnen het half uur kwam de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong na tweemaal knullig balverlies op het middenveld, waarna de buitenspelers van de thuisploeg tweemaal wisten te scoren. Hier kon HMC weinig tegenover zetten. Bram Te Molder was dichtbij met een kopbal die net voorlangs ging en Niek ten Have kwam voetlengte te kort om een bekeken balletje van Jeroen Kamsphof binnen te prikken. Vlak voor rust kon HMC toch nog de aansluiting vinden nadat een steekbal van Stan te Brake bij Jeroen Kampshof in de voeten kwam. Jeroen omspeelde de Dinxperlose doelman en kon de 2-1 tegen de touwen werken. Met 2-1 gingen beide ploegen de rust in en HMC had vooral geluk dat het nog in de wedstrijd zat. Met het veelvoud aan kansen in de eerste helft had Dinxperlo de wedstrijd op slot moeten gooien.

Na rust vonden er een aantal omzettingen plaats en Pascal Klein Holkenborg werd gewisseld voor Thijs Schutten. Deze tweede helft ging meer gelijk op. Na goed 70 minuten spelen kreeg HMC een vrije trap op randje 16 nadat Niek ten Have werd gevloerd. Jeroen Kampshof mocht hiervoor aanleggen en met een harde streep in de lange hoek werd de gelijkmaker gescoord. Voor HMC was het een grote aderlating dat Dave Sasse tien minuten voor tijd uit viel met een enkelblessure, waardoor hij gewisseld werd voor Sander Kolkman. Sander kwam voorin te spelen en Davey Wopereis werd vanuit de aanval in de verdediging geposteerd. In een van de aanvallen kort voor tijd werd de rechtsbuiten weggestuurd, hij zette op zijn beurt de centrale middenvelder en aanvoerder van Dinxperlo aan het werk. De aanvoerder kon vanaf 10 meter de bal de lange hoek in sturen, waarmee de eindstand bepaald werd. 3 - 2.