Mark Konings (links) en Jan Wassink tijdens het schietonderdeel in Zoetemeer. Foto: Danny den Ouden Foto:

Switbertus behaalt twee NK medailles in Zoetermeer

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 28 september is in Zoetermeer het Nederlands Kampioenschap Run-Archery georganiseerd. Run-Archery is een combinatie van boogschieten en hardlopen. De handboogafdeling van schuttersgilde Switbertus in Lichtenvoorde was door ziekte met een gereduceerde afvaardiging van 6 man van de partij.

Jorik Klein Nijenhuis en Bram Polman kwalificeerden zich voor de A-finale, maar allebei hadden ze pech met hun boogschieten, waardoor Bram net de nationale titel bij de junioren verloor en genoegen moest nemen met een zilveren plak. Henri Polman was wel goed op dreef in de finale en pakte de nationale titel bij de masters. Jan Wassink maakt goede progressie en pakte zijn eerste B-finale en hierin een nette zevende plek, nog net voor clubgenoot Mark Konings. Daniel Eppingbroek kwam in de C-finale door een matige kwalificatie, maar was hierin tweede en met zijn tijd van 19 min 37 sneller dan Mark en Jan.

Voor de groep uit Lichtenvoorde is de lol, de gezondheid en het plezier in de sport het belangrijkste en dat is gelukt; het was een mooie en gezellige dag. De Run-Archery trainingsgroep in Lichtenvoorde traint elke donderdag om 19:30 uur vanaf clubgebouw de Swite. www.st-switbertus.nl/handboogsport-runarchery.

Opnieuw fors verlies Litac

LICHTENVOORDE - De derde nederlaag op rij leidt er toe dat Litac niet alleen rodelantaarndrager is, maar ook dat de afstand tot de andere teams al zodanig groot is dat nu reeds gevreesd moet worden voor een stapje lager het komend (voorjaars)seizoen.

Litac – Taverbo (Boxtel) 3-7
Het leek een interessante competitie te worden met dit keer veelal teams uit het zuiden. "Een mooie indeling", werd wel geopperd. De werkelijkheid vertoont een ander beeld. Het blijkt een uitermate zware indeling te zijn. Na twee forse nederlagen tegen koplopers Sittard en Venraij werd nu alle hoop gevestigd op een goed resultaat tegen het Brabantse team uit Boxtel, dat ook nog niet optimaal gepresteerd had. Er lagen kansen, er waren spannende 5-setters. Bij een 2-2 gelijke tussenstand na overwinningen van Pim Kuipers en in het dubbel dacht men aan een gelijkspel. Maar op beslissende momenten ging het mis: alleen Aaron Albeck scoorde nog tegen. Daar staken de drie nederlagen van de normaal sterke en stabiele Sander Spijkers al helemaal schril bij af. Komende vrijdag komt Zevenaar op bezoek. Dat team verkeert eveneens in de gevarenzone.

Open Huis
Het jaarlijkse open huis van Litac wordt dit jaar gehouden op zondag 13 oktober van 13.00 – 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

KSV 1 speelt gelijk tegen GWVV

VRAGENDER - KSV 1 speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen GWVV 1. Na een vroege 0-1 achterstand kopte Teun Lageschaar in de tweede helft de 1-1 binnen. Gezien het spelbeeld was dit een terechte uitslag.

Na de 3-2 nederlaag van vorige week in Gendringen staat KSV na één competitieduel nog op nul punten. GWVV uit Varselder heeft na de winst van vorige week op FC Bergh al wel drie punten. De wedstrijd op een regenachtig sport complex De Bult in Vragender staat onder leiding van Vincent Beunk.Al na drie minuten spelen het eerste gevaarlijke wapenfeit van GWVV, een cornerbal vanaf de rechterzijde wordt op de rand van de 16 meter panklaar gelegd voor een inlopende speler van GWVV die de bal netjes en beheerst buiten bereik van Wesley Keegstra in het doel schiet, 0-1. Door deze vroege treffer van GWVV lijkt KSV wat van slag want het duurt tot bijna de 20ste minuut voordat KSV zich voor het eerst voor het doel van GWVV laat zien. Een diepe bal van achteruit wordt door Rick Tanck goed verlengd op Erwin van de Wolfshaar, maar deze krijgt de bal niet voorbij de keeper van GWVV. KSV kruipt door het oog van de naald als Teun Lageschaar een vrije trap wil nemen. Hij speelt de bal een stuk vooruit om de bal klaar te leggen, maar de tegenstander interpreteert dit als of de vrije bal in het spel is gebracht. Deze bal wordt opgepikt door de aanval GWVV en als buitenkansje in het doel geschoten. Gelukkig voor KSV wordt dit doelpunt wordt door de uitstekend leidende Vincent Beunk afgekeurd.

In de tweede helft komen de mannen van trainer Marco Engelberts een stuk gemotiveerder uit de kleedkamer wat na circa vijf minuten al direct leidt tot een kans voor Wout Oonk na een goede voorzet van Walter Overkamp. Nog geen twee minuten later kruipt KSV vandaag opnieuw door het oog van de naald als een goed geplaatst schot van GWVV rakelings het doel van Wesley Keegstra passeert. Na ongeveer een kwartier spelen krijgt KSV de eerste hoekschop in de tweede helft. De bal wordt vanaf de rechterzijde goed voorgezet en exact op het hoofd van Teun Lageschaar gelegd, 1-1. KSV heeft het resterende deel van de wedstrijd het betere van het spel, vooral door ijzersterk optreden van het middenveld en verdediging. KSV creëert nog diverse kleinere en grotere kansen die helaas niet tot een doelpunt kunnen worden verwerkt. Gezien het spelbeeld van de tweede helft is het een terechte verdeling van de punten.

Donderdag 3 oktober speelt KSV om 19.30 uur de thuiswedstrijd tegen Terborg. Pupil van de week: Stan Meerdink.