Ook dit jaar weer kinderactiviteiten bij Proef Lichtenvoorde. Foto: Jorieke Philippi
Ook dit jaar weer kinderactiviteiten bij Proef Lichtenvoorde. Foto: Jorieke Philippi

Proef Lichtenvoorde in Frans jasje

LICHTENVOORDE - Op zondag 6 oktober is weer tijd voor Proef Lichtenvoorde. Dit jaar heeft de organisatie er voor gekozen een gezamenlijk thema waar alle ondernemers wel wat mee kunnen; Frankrijk.

Als je door het centrum loopt zul je je in Franse sferen wanen. De straten versierd met Franse vlaggetjes en prachtige oude Citroën 2CV's. Op de ene hoek een tekenaar die de omgeving prachtig vastlegt, aan de overkant kunstschilders en aan het eind van de straat muzikanten met Franse chansons. Overal in het centrum is wel wat te zien, te beleven of te proeven. Zelfs de Eiffeltoren staat in een van de straten, leuk voor een selfie.

Schilderen, motorrijden en jeu de boules
Voor de kinderen is er van alles te beleven in het centrum van Lichtenvoorde. Op de Varkensmarkt zijn leuke prijsjes te winnen met een potje jeu de boules. Ook kan je samen lekker creatief bezig met schilderen van een portret. Wie weet kan je elkaar wel schilderen! Mochten de kinderen wat meer actie willen dan kunnen zij terecht op de Nieuwmarkt voor een wedstrijdje wielrennen en op het mannenplein bij de kerk voor een ritje achterop de motor.

Kleurrijke modeshow
Langzaam mogen de jassen, truien en laarzen weer uit de kast nu de herfst en winter in aantocht zijn. De Lichtenvoordse modezaken laten je tijdens de show de nieuwste najaarstrends zien. "We zien dat de kleding steeds wat wijder wordt, felle kleuren horen er bij en luipaardprints blijven nog even," vertellen de dames van de organisatie. "De oldschool sweater en kabeltrui komen weer terug, een verrassend en kleurrijk geheel bij elkaar". Nieuw dit jaar is dat ook Bril In Mode de nieuwste trends op bril gebied laat zien. "Ook in de brillenwereld is er elk seizoen wat nieuws te ontdekken, dit laten we graag zien aan de bezoekers van Proef Lichtenvoorde." Modeshow graag bijwonen? Showtime is 13.45 uur en 15.15 uur. Tussendoor en nadien is er voldoende tijd om zelf nog even de nieuwe mode te shoppen.

Ook dit jaar wordt er weer gestreden om de titel van 'Grillmaster van Lichtenvoorde'. Dit jaar is Zeiler, de organisator, de samenwerking aangegaan met Ofyr. "Tijdens de wedstrijd wordt er gekookt met het Black box principe. Dit vergt een hoge creativiteit en teamspirit van de teams" legt Laurens uit. "De verwachting is dat er veel creatieve gerechten ontstaan." Behalve dat het erg leuk is om de vier duo's aan te moedigen en te zien hoe zij de strijd aangaan, kan je ook genieten van een hapje en een drankje op het plein.


Facebook: Proef Lichtenvoorde