Afbeelding

Dames 1 slepen in eerste wedstrijd de eerste punten binnen

Afgelopen zondag stond de 1e competitiewedstrijd voor het nieuwe seizoen op het programma voor de dames van HV Erix. Dit jaar veel nieuwe en vooral jonge gezichten in de selectie van trainer/coach Gerard Hasenoot. De tegenstander was Minerva uit Gaanderen. Uit eerdere seizoenen is gebleken dat dit een geduchte tegenstander voor de dames van Erix is, soms werd een wedstrijd nipt gewonnen dan weer net verloren.

Nadat Topper van de week Dedi ten Have het eerste doelpunt gemaakt had kon de eerste competitiewedstrijd van het seizoen beginnen. De beginfase ging gelijk op, zowel de dames van Minerva als van Erix wisten te scoren waarna het al snel 3-3 kwam te staan. Minerva verdedigde erg offensief waardoor er veel ruimte tussen de verdediging ontstond. Gedurende de eerste helft wist Erix hier steeds beter gebruik van te maken. Er werd veel gelopen waardoor er mooie combinaties ontstonden, welke vaak met een terecht doelpunt beloond werden. Dit zorgde ervoor dat Erix kon uitlopen tot een voorsprong van 10-4. Minerva ging beter verdedigen en wist zelf ook wat meer te scoren, dit leidde tot een ruststand van 14-7.

In de tweede helft waren de dames van Erix vastbesloten deze voorsprong niet meer weg te geven. Echter ging dit niet vanzelf, Minerva stond verdedigend steeds beter waardoor het scoren moeilijker werd. Er moest veel gelopen worden door de dames van Erix om de vrije man te vinden, dit was soms lastige mede door het harde verdedigen van Minerva. Desondanks lukte het om uit deze lastige periode te komen en herpakte Erix zich in de laatste tien minuten. Ballen die eerder op de paal gingen, gingen er nu wel in en men wist elkaar weer te vinden wat resulteerde in mooie combinaties en doelpunten. Eindstand 25-17. Een terechte overwinning voor de Erix-dames. Komend weekend staat de uitwedstrijd naar de dames van Reehorst in Ede op het programma.