5Below Zero tijdens een optreden. Foto: PR 5Below Zero
5Below Zero tijdens een optreden. Foto: PR 5Below Zero

Get on Stage trapt seizoen af met twee stevige coverbands

LICHTENVOORDE - Twee stevige coverbands staan zondag 13 oktober op het poppodium bij Den Diek. Liefhebbers van dampende drum- en gitaarrock komen dan ook ruimschoots aan hun trekken met 5Below Zero en Renegade Radio.

Een middagje met stevige rock en bruisende podium-dynamiek

"De middag start om 15.00 uur maar de volgorde waarin de bands optreden maken we pas op het moment zelf bekend. Zo hopen we dat fans en liefhebbers van beide bands al direct vanaf het eerste optreden aanwezig zijn. Wel zo leuk voor de band die het spits af mag bijten.", aldus Lieuwe Verhaag. Lieuwe is met ingang van dit seizoen de organisatie van Get on Stage gaan versterken en zijn hulp is meer dan welkom. "Ik vind het super dat er binnen Den Diek aandacht is voor onbekende lokale bandjes. Daar zet ik mij graag voor in. Daarnaast is het voor kroegbazen en festivalprogrammeurs een prima gelegenheid om eens te kijken wat voor vlees deze bands in de kuip hebben."

Programma
Renegade Radio bestaat uit Daniël Christant (zang), Jesse Beumer (gitaar), Jasper Ebben (bas) en Collin Daamen (drums). Deze vier jonge rockers zetten een stevige set Rage against the Machine-nummers neer. Onlangs waren ze nog te zien tijdens het Bandjes Kieken-jubileumweekend. Alvast voorgenieten? Kijk op het Youtube-kanaal van Paul van Druten voor een impressie.

5Below Zero brengt een flinke portie rauwe gitaarrock, gedragen door vette basslijnen en strakke drums en omlijnd met melodieuze solo's. Pakkende klassiekers van ZZ Top, Herman Brood en Doobie Brothers tot meer recente nummers van AC/DC, Guns 'n Roses en Foo Fighters, deze vijf fanatieke muzikanten staan garant voor een uiteenlopend repertoire met aanstekelijke podiumdynamiek. Facebook: 5BelowZero.

Get on Stage vindt plaats op zondagmiddag 13 oktober om 15.00 uur bij sociaal cultureel centrum Den Diek aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. Toegang is gratis, een vrije gift voor de bands is welkom.

Nog plek voor (beginnende) bands
Ook optreden bij Den Diek? Neem contact op met getonstage@den-diek.nl voor meer informatie of kijk op de facebookpagina. De volgende muziekmiddag vindt plaats op zondag 10 november. Dan staat de band Sweet Milk geprogrammeerd. Zij nemen binnenkort hun debuutalbum op en willen nog graag even een aantal keer optreden voor publiek. Naast Sweet Milk is er nog plek voor een tweede band waarvoor geïnteresseerden contact met de organisatie kunnen opnemen.


Facebook: @getonstagedendiek