Verdiende overwinning voor Longa

LICHTENVOORDE - Longa' 30 heeft na de remise van vorige week weer de draad opgepakt in de thuiswedstrijd tegen Moerse Boys. In een druilerige middag werd het 3-2 voor de Lichtenvoordse oranjehemden.

Longa '30 begon niet al te sterk tegen het team uit Zundert. Net als vorige week waren de regenachtige weersomstandigheden een goede weerspiegeling van het spelbeeld. Desondanks kwam de thuisploeg in de 9de minuut op voorsprong door een rake kopbal van wederom Jelme Stevens uit een corner. Na de goal verloor Longa de grip op de wedstrijd, wat resulteerde in de 1-1 na slap uitverdedigend werk. De gelijkmaker zorgde ervoor dat Longa enigszins het vertrouwen kwijtraakte en er voetballend niet meer doorheen kwam. Het feller spelende Moerse Boys kwam hierdoor terecht op een 1-2 voorsprong door een geplaatst afstandsschot, en had tevens een grote kans op de 1-3 tien minuten voor rust. Aan het eind van de eerste helft knokte Longa zich terug maar zowel kansen van Thom Berendsen als Dion Hartgerink bleven onbenut.

Na rust was het dezelfde Thom Berendsen die zorgde voor de gelijkmaker. Na een goede steekpass van Rick Bosma wist Thom de keeper te omzeilen en vervolgens de bal in het doel te schieten. De gelijkmaker zorgde ervoor dat Longa weer op adem kon komen en de druk kon opvoeren. Nog geen tien minuten later was het wederom Thom Berendsen die het net wist te vinden. De ingevallen Jordi Besselink wist Thom na uitstekend voorbereidend werk alleen voor de keeper te zetten. De topscorer bleef oog in oog koel en plaatste de bal in de korte hoek. Na de voorsprong bleef Longa gedecideerd spelen en was Moerse Boys alleen nog met enkele dode spelmomenten gevaarlijk. Na 90 minuten klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter en konden de heren van Longa wederom weer een thuisoverwinning op hun conto schrijven.

Een op basis van de tweede helft verdiende overwinning betekent dat Longa '30 na 6 wedstrijden op 10 punten komt en daarmee de 6de plek weet te behouden. Volgende week treedt Longa wederom thuis aan, ditmaal tegen de huidige nummer 5, Juliana '31. Het team uit Malden wist dit seizoen al 24 keer te scoren, wat neerkomt op gemiddeld 4 doelpunten per wedstrijd.